2,4 εκατομμύρια ευρώ για βελτίωση προσβασιμότητας 113 Επιχειρήσεων σε κεντρικούς οδικούς άξονες από την Π.Ε. Κοζάνης.

2 Min Read

Ένα σπουδαίο έργο-ανάσα σε 113 Επιχειρήσεις της Π.Ε. Κοζάνης ψήφισε το περιφερειακό συμβούλιο στην συνεδρίαση της 4ης Ιουνίου, ύστερα από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη.

 

- Advertisement -

Πρόκειται για ένταξη στο μέτρο 2,1 του Ε.Α.Π. για «Υποδομές στήριξης επιχειρηματικότητας» και αφορά την βελτίωση της οδοποιίας 113 Επιχειρήσεων της Π.Ε. που η πρόσβασή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες γίνονται μέχρι σήμερα από προβληματικούς χωματόδρομους με όλες τις συνέπειες της καθημερινής και συνεχούς φθοράς των οχημάτων, την καθυστέρηση στην πρόσβαση επεξεργασίας πρώτων υλών και προϊόντων, αλλά και στην ταχύτερη διοχέτευση των προϊόντων στην αγορά.

 

Για την υλοποίηση του έργου συμπεριλήφθηκαν  όλες οι αιτήσεις με απόλυτη σειρά πρωτοκόλλου ημερομηνίας που διαθέτουν πρόσβαση στα μηχανήματα με σχετικά ομαλό περιβάλλον.

  • 1 του 2014
  • 12 του 2016
  • 29 του 2017
  • 40 του 2018
  • 11 του 2019
  • 20 του 2020

 

Αφορούν κυρίως κτηνοτροφικές μονάδες, αγροτικές και εμπορικές επιχειρήσεις και γεωγραφικά κατανέμονται ως εξής:

 

Επιχειρήσεις Προϋπολογισμός
40 στον Δήμο Κοζάνης 917.450 ευρώ
42  στον Δήμο Σερβίων 889.259 ευρώ
22 στον Δήμο Εορδαίας 413.928 ευρώ
9 στον Δήμο Βοΐου 179.362 ευρώ
Σύνολο 2.400.000 ευρώ

 

Το έργο μπορεί σ’ένα ποσοστό να συμπεριλάβει και νέες αιτήσεις που κατατέθηκαν πρόσφατα και πρόκειται να συνεχιστεί και σε 3η φάση δίνοντας την δυνατότητα ακόμα και του εξηλεκτρισμού και ύδρευσης σε σημεία πλησίον των επιχειρήσεων.

Για την ωφελιμότητα του έργου αρκεί να αναφέρουμε πως στο Λιβαδερό για παράδειγμα, 16 ποιμνιοστάσια πάνω στον ίδιο χωματόδρομο που η συχνή του χρήση αλλά και οι φθορές που προκαλούνται από τα καιρικά φαινόμενα της βροχής, των χιονοπτώσεων και των παγετών δυσκολεύουν πολύ τους κτηνοτρόφους στην καθημερινή τους εργασία. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τις άλλες συγκεντρωμένες ή απομονωμένες επιχειρήσεις.

Για την ολοκλήρωση της ένταξης στο Ε.Α.Π. αναμένεται και η λήψη απόφασης των δημοτικών συμβουλίων για να εγκριθεί προγραμματική Σύμβαση του έργου, κάτι που αναμένεται μέχρι το τέλος του μηνός να ολοκληρωθεί.

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση