2 νεκροί στην Πτολεμαίδα και 2 θετικά κρούσματα στην Κοζάνη το τελευταίο 24ωρο

3 Min Read

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Μ. Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨

- Advertisement -

Το Νοσοκομείο έκανε δεκαεπτά (17) νέες δειγματοληψίες. Από τους ασθενείς που ελήφθη δείγμα, οι τρεις (3) εισήχθησαν και νοσηλεύονται ως ύποπτα κρούσματα. Συνολικά νοσηλεύονται δεκατρείς  (13) ασθενείς, εκ των οποίων πέντε (5) είναι θετικοί και άλλοι οκτώ (8) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Παραμένουν σε  κατ΄ οίκον περιορισμό έντεκα (11) ασθενείς, των οποίων τα δείγματα ελήφθησαν παλαιότερα και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τριάντα ένα (31) αρνητικά αποτελέσματα και δύο (2) θετικά, των οποίων η κλινική εικόνα είναι καλή και  τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Δύο (2) ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και πήραν εξιτήριο.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε τέσσερις (4) νέες δειγματοληψίες και αναμένονται τα αποτελέσματα τους.

Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψαν τέσσερα (4) αρνητικά αποτελέσματα.

Συνολικά νοσηλεύονται δέκα (10) ασθενείς σε απλές κλίνες, ενώ ένας (1) έχει αποσωληνωθεί και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Απ’ αυτούς, οι οκτώ (8) είναι θετικοί στον ιό COVID-19 και οι τρεις (3) με ύποπτα συμπτώματα, σε αναμονή αποτελεσμάτων.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Νοσοκομείο έκανε δέκα (10) νέες δειγματοληψίες. Έγινε μία (1) νέα εισαγωγή και συνολικά νοσηλεύονται δώδεκα (12) ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας (1) θετικός, δέκα (10) αρνητικοί και ένας (1) με συμπτώματα COVID-19 σε αναμονή αποτελεσμάτων. Από προηγούμενες δειγματοληψίες ήρθαν αποτελέσματα για σαράντα έξι (46) δείγματα, τα οποία είναι όλα αρνητικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨

Το Νοσοκομείο δεν έκανε καμία νέα δειγματοληψία. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο (2) ασθενείς εκ των οποίων ο ένας επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα COVID-19 που η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά και ο άλλος ως ύποπτο κρούσμα σε αναμονή αποτελέσματος.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Το Νοσοκομείο έκανε δύο (2) νέες δειγματοληψίες. Συνολικά νοσηλεύονται τέσσερα (4) περιστατικά, ως ύποπτα σε αναμονή αποτελέσματος.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο το ΕΚΑΒ δεν πραγματοποίησε καμία διακομιδή επιβεβαιωμένου κρούσματος σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο.

***

Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 1.273 δείγματα, από τα οποία τα 149 βρέθηκαν θετικά και 1.011 αρνητικά.

Απεβίωσαν δύο άντρες 76 και 92 ετών επιβεβαιωμένα κρούσματα Κορωνοϊού, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλεύονταν στο ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Οι θάνατοι συνολικά στην Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε 23.

 

Μοιραστείτε την είδηση