20.300 ευρώ από την Π.Ε. Κοζάνης για σκηνές και ράντζα για τους Προσκόπους Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, εισηγήθηκε την έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΑΠ 2017-2021 (τοπικός πόρος)  για την «Προμήθεια εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών Προσκόπων Δυτικής Μακεδονίας», κατά την Οικονομική Επιτροπή της 9ης Αυγούστου 2023. 

Το έργο αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού  για την κάλυψη αναγκών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων της Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα οι ανάγκες αυτές αφορούν πέντε μεγάλες σκηνές (τύπου Πολιτικής Προστασίας) και εκατόν δέκα πτυσσόμενα κρεβάτια (ράντζα). Η προμήθεια αυτή θα συμβάλλει καταλυτικά ώστε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων να συνεχίσει να επιτελεί την αποστολή του, συμβάλλοντας στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος αξιών και στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού την προηγούμενη διετία, προέκυψαν δυσλειτουργίες στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά στην ΠΕ Κοζάνης και με αυτήν την προμήθεια στηρίζεται το έργο της.

- Advertisement -

 Παράλληλα, ο εξοπλισμός αυτός διαθέτει τις κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να τίθεται στη διάθεση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Δ/νση Πολιτικής Προστασίας, όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο, ώστε να αντιμετωπίζονται έκτακτες ανάγκες προστασίας του γενικού πληθυσμού.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι η μεγαλύτερη εθελοντική παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, έχοντας πάνω από 25.000 ενεργά μέλη πανελλαδικά και περισσότερα από 500 ενεργά μέλη στη Δυτική Μακεδονία σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα και Καστοριά. Έχει κοινωφελή, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση