20 χρόνια Γιορτές της Γης στη Βλάστη – Το πρόγραμμα

3 Min Read

Οι Γιορτές της Γης είναι μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια. Διήρκεσαν 4 ημέρες και συγκέντρωσαν περισσότερους από 5.000 επισκέπτες. Η ανταπόκριση του κοινού θεωρήθηκε ενθαρρυντική, οπότε την επόμενη χρονιά οι Γιορτές της Γης επαναλήφθηκαν και διήρκεσαν 6 μέρες. Από τότε, η διοργάνωση των Γιορτών της Γης στα οροπέδια του Σινιάτσικου καθιερώθηκε. Έτσι κάθε χρόνο στις αρχές του Ιούλη οι δραστηριότητες του φεστιβάλ εξελίσσονται στους δρόμους της Βλάστης έλκοντας μια ευρεία ποικιλία ανθρώπων.

Όπως κάθε χρόνο το πιο ξέφρενο, το πιο ορεινό, το πιο βουκολοβαλκανικό φεστιβάλ επιστρέφει φέτος ξανά για να σας ανακατώσει το καλοκαίρι.

- Advertisement -

6-10 Ιουλίου σκάει μύτη για να γιορτάσει τα 20 του χρόνια και δεν αστειεύεται…

Όλοι οι φίλοι/φίλες των Γιορτών της Γης, από τους πιο φανατικούς μέχρι αυτούς/αυτές που πέρασαν έστω μια μέρα όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίζουν καλά ότι δεν πρόκειται για ένα φεστιβάλ σαν όλα τα άλλα. Και αυτό γιατί δεν είναι απλά ένα άθροισμα συναυλιών, αλλά καλλιτεχνικες συναντήσεις των μουσικών του κόσμου.

Όπως λένε οι διοργανωτές «κόντρα στη λογική της αποξενωσης και του κέρδους, προωθούν την κουλτούρα της συμβίωσης και της αλληλεγγύης. Γιατί έρχονται και μας κλέβουν από τις μουντές πολυκατοικίες και τα εμπορικά κέντρα της καθημερινότητας μας και μας ταξιδεύουν στα 1240+ μέτρα, στα πανέμορφα οροπέδια του Σινιάτσικου».

Ένα εναλλακτικό φεστιβάλ, με ολοήμερα δρώμενα και πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα, με συντροφικότητα μεταξύ των ανθρώπων, με μπόλικη επαφή με τη φύση, με μουσικές του κόσμου που κορυφώνουν τις βραδιές, και κυρίως με τόσες ιστορίες εκτός προγράμματος…

Το μέχρι τώρα πρόγραμμα των μουσικών συναντήσεων περιλαμβάνει:

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Ιουλίου 

Λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού, με τους Banda Entopica, χωρίς είσοδο.

ΠΕΜΠΤΗ 7 Ιουλίου 

Kούπες

Μπάντα της Φλώρινας

Βουκολική Διαταραχή

Χειμερινοί Κολυμβητές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Ιουλίου 

Βabo Koro

Baildsa

Social Waste

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Ιουλίου 

Απογευματινή ΠΑΤΙΝΑΔΑ από το βουνό με τoυς Sourloulou

Ψύλλοι στ΄άχυρα

Νaxatras

  1. Markovic(SRB).

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Ιουλίου 

Μεσημεριανό γλέντι στο λόφο του Αη-λια.

Argon

Φωτεινή Βελεσιώτου

Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των παράλληλων δραστηριότητων όπως Θέατρο δρόμου, παιδότοπος, αφηγήσεις παραμυθιών, προβολές, αθλοπαιδιες, πεζοπορίες, εκθέσεις φωτογραφίας κλπ. και, όπως πάντα, το πρόγραμμα στο ελεύθερο κάμπινγκ στον πανέμορφο λόφο του Αη Λία είναι κάτι που δεν ανακοινώνεται αλλά προκύπτει…

Μοιραστείτε την είδηση