250 αθλητές του Tae Kwon Do από 7 χώρες θα δώσουν το παρόν στην πόλη της Κοζάνης στο Διεθνές Snow Camp από τις 5 εως και τις 8 Ιανουαρίου 2017

5 Min Read

makedoniki-dynamhΗ πόλη της Κοζάνης θα φιλοξενήσει για 5η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Snow Camp Tae Kwon Do όπου θα παρευρεθούν αθλητές από Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία, Κόσσοβο, Μαυροβούνιο, Σερβία και από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Συνοδοιπόροι της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης και του κυρίου Αλμασίδη Χρήστου σε αυτή την τετραήμερη γιορτή του taekwondo είναι και ο   Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ Ωραιοκάστρου και ο Α.Σ. ΟΡΕΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Ξάνθης με τους προπονητές τους, κυρίους Εφραιμίδη Παντελή και Χρηστίδη Ανδρέα αντίστοιχα, οι οποίοι θα διδάξουν και στο camp.Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Γεωργίου επί της οδού Φιλίππου. Η τελετή έναρξης έχει οριστεί για την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 στις 18:00 και η τελετή λήξης για την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 στις 14:00.

Στο camp έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 σύλλογοι με συνολικό αριθμό αθλητών τους 250, ανάμεσά τους και πολλοί διακεκριμένοι αθλητές με παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς τίτλους, πρωταθλητές των χωρών τους καθώς και μέλη των εθνικών ομάδων της χώρας τους, γεγονός που ανεβάζει το επίπεδο. Προσφέρει παράλληλα την δυνατότητα στους μικρούς αθλητές (παίδες και έφηβους) που θα συμμετάσχουν, να δουν από κοντά όλους αυτούς τους επιτυχημένους αθλητές και να ΄΄ κλέψουν ΄΄ κάτι από τον καθένα, βελτιώνοντας έτσι τον εαυτό τους. Άλλωστε όλοι αυτοί οι ΄΄μεγάλοι ΄΄ αθλητές αποτελούν μεγάλο σχολείο για τους μικρούς ηλικιακά αθλητές !

Στόχος αυτής της εκδήλωσης, πέραν των προπονητικών/αγωνιστικών ιδεών- πληροφοριών και τακτικών που ανταλλάσσονται μεταξύ των προπονητών καθώς και πέραν της διατήρησης της αγωνιστικής ετοιμότητας όλων των παρευρισκομένων, είναι κυρίως το επικοινωνιακό κομμάτι. Επικεντρωνόμαστε λοιπόν στο ανθρώπινο στοιχείο που έχει να κάνει με την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων, την σύσφιξη των ήδη υπαρχουσών σχέσεων όπως και στην δημιουργία βάσεων για νέες φιλίες. Αν βοηθήσουμε και θέσουμε τα θεμέλια από νωρίς, είναι αποδεδειγμένο ότι σε βάθος χρόνου οι αθλητές μας θα χτίσουν δυνατές φιλίες και σχέσεις ζωής. Θα προσπαθήσουμε μέσα κι από αυτή την διοργάνωση να διευρύνουμε τους ορίζοντές τους, να τους κάνουμε να ΄΄ ανοιχτούν΄΄ , να γνωρίσουν και να συνάψουν σχέσεις με τους συναθλητές των άλλων συλλόγων, τόσο τους εγχώριους όσο και τους εκτός Ελλάδας, και γενικότερα να κοινωνικοποιηθούν ομαλά.

Ένα ακόμη σημαντικό – κατ’ εμάς – αλληλένδετο τρίπτυχο που από νωρίς διδάσκουμε στους αθλητές μας και που θέλουμε να το διαδώσουμε είναι :

Ο αυτοσεβασμός.             Ο σεβασμός.               Η εκτίμηση.

Εάν δεν σέβεσαι ο ίδιος τον εαυτό σου μην περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι

Εάν δεν σέβεσαι τους συνανθρώπους σου μην τρέφεις αυταπάτες ότι σε εκτιμούν, απλά σε περιφρονούν.

Εάν δεν εκτιμάς τον περίγυρό σου μην απαιτείς ανταπόκριση από κανέναν.

 

Το να σεβόμαστε και να εκτιμούμε τον συνάνθρωπο, συναθλητή, αντίπαλο μας δείχνει ευγενή άμιλλα, δείχνει μόρφωση και παιδεία, δείχνει δύναμη ψυχής και όχι μικροπρέπεια ! Αποβάλλουμε κάθε είδους αρνητισμό, μίσος και αντιπάθεια, συναισθήματα που μας βλάπτουν και μας τραβάνε προς τα κάτω. Τέλος, ότι θετικά στοιχεία έχουμε αποκομίσει κι εμείς στην μέχρι τώρα πορεία μας θα προσπαθήσουμε να τα μεταλαμπαδεύσουμε σε όλους αυτούς τους αθλητές και τους προπονητές που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Εξάλλου η γνώση είναι για να την μοιραζόμαστε !

 

Σε δηλώσεις του ο προπονητής κ. Αλμασίδης Χρήστος είπε: ‹‹Χαίρομαι που για μια ακόμη φορά καταφέρνουμε να κάνουμε μια τέτοια διοργάνωση στην πόλη μας, σε μια πόλη που το αγώνισμα του taekwondo έχει φέρει πολλές παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο ώστε να παρευρεθούν πολλοί αθλητές σε αυτή την εκδήλωση, όπως επίσης θεωρώ πως είναι μεγάλο το όφελος για όλους τους αθλητές συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας αγωνιστικής ομάδας. Ακόμη, το γεγονός ότι διοργανώνεται από 3 αναγνωρισμένους συλλόγους που έχουν προσφέρει πολλά στο χώρο του ταεκβοντό καθώς και το ότι θα διδάξουν πέρα από εμένα, ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας κ. Εφραιμίδης Παντελής και ο προπονητής του Κλιμακίου Βορείου Ελλάδος κ. Χρηστίδης Ανδρέας, αποτελεί έναν επιπλέον πόλο έλξης για τους συμμετέχοντες. Κλείνοντας, θα ήθελα εκ των προτέρων να ευχαριστήσω όλους τους εντός και εκτός συνόρων συλλόγους που θα δώσουν το παρόν στην διοργάνωση αυτή, τη Διοίκηση και το προσωπικό του ΟΑΠΝ για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου καθώς και τους συλλόγους των αθλημάτων που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο, για την κατανόηση και τη διάθεση των ωρών τους. Εγώ και οι συνεργάτες προπονητές αυτού του Camp ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά με Υγεία και πολλές – πολλές επιτυχίες! ››

Μοιραστείτε την είδηση