25η Νοεμβρίου «Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

3 Min Read

Η βία κατά των γυναικών μας αφορά όλες και όλους. Δεν έχει ένα μόνο πρόσωπο και δεν αφορά μόνο το άτομο που την υφίσταται. Δεν πρόκειται για ατομική υπόθεση, αλλά για κοινωνικό διαχρονικό πρόβλημα που απαιτεί τη συνεργασία και κινητοποίηση όλων μας για την αποτελεσματική πρόληψη και καταπολέμησή του. Εκδηλώνεται σε κάθε γωνιά της γης, σε γυναίκες ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής, οικονομικής, οικογενειακής ή άλλης κατάστασης. Ήδη από το 1999, με στόχο την ανάδειξη της σοβαρότητας, αλλά και της έκτασης του προβλήματος, ο ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη χώρα μας προς την κατεύθυνση αυτή, όπως, η δημιουργία του δικτύου υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΓΓΙΑΔ) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), η κύρωση της «Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης)» και η δημιουργία γραφείων αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας από την Ελληνική Αστυνομία. 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας θα πραγματοποιήσει μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

- Advertisement -

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου (11:00 – 13:00), το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης του ΚΕΘΙ σε συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας και με τη συμμετοχή του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, θα παρευρεθούν στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας σε ειδικό σταντ, όπου θα ενημερώνουν τον γενικό πληθυσμό για τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δομών και θα διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο της έμφυλης βίας.

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2022 (10.00 – 14.00) το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης του ΚΕΘΙ με τη συμμετοχή του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, θα παρευρεθούν στην Πλατεία Νίκης, σε ειδικό σταντ, όπου θα ενημερώνουν τον γενικό πληθυσμό για τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δομών και θα διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το φαινόμενο της έμφυλης βίας. 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης του Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΓΓΙΑΔ), του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: www.womensos.gr και www.kethi.gr

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση