2ο Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας – Η πόλη γιορτάΖΕΙ: Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις της 11ης μέρας…

2 Min Read

Με μεγάλη συμμετοχή εξακολουθούν να πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πτολεμαΐδας, Η  πόλη γιορτάΖΕΙ.

Η ενδέκατη μέρα του φεστιβάλ ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στο Βόρειο Πεδίο με ένα ιδιαίτερο μάθημα θεάτρου με τη σημαντικότερη ηθοποιό της γενιάς της Λένα Παπαληγούρα.

Παράλληλα στο μουσείο Πτολεμαΐδας πραγματοποιήθηκε ο 2ος κύκλος του σεμιναρίου της Λένας Διβάνη ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 14:00. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τη συγγραφέα, να δημιουργήσουν ενδιαφέροντες χαρακτήρες και να γράψουν τα δικά τους κείμενα.

Στη συνέχεια στο Ενθύμιον, Μεσόβουνο ένα ευχάριστο μουσικό απόγευμα με την αγαπημένη τραγουδίστρια Λένα Ντίνα και το συγκρότημά της πέρασαν όσοι βρέθηκαν εκεί.

Νωρίς το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Θεατρικό Αναλόγιο «η ωραία θυμωμένη» ένα κείμενο της Λένας Διβάνη που μιλά για τις σχέσεις των ανδρών και γυναικών σε όλες τις μορφές ύπαρξής τους με την Ελένη Ζαραφίδου και την Όλγα Σιδηροπούλου επί σκηνής.

 

Μαγεμένοι οι θεατές, στο γεμάτο Αμφιθέατρο του Ξενοδοχείου Παντελίδης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε πρώτη δημόσια εμφάνιση τη «ΣΥΜΦΩΝΙΕΤΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» τη νεοσύστατη ορχήστρα που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του συλλόγου «Υψικάμινος» να παρουσιάζει έργα των Sibelius, Κυπουργού κ.α. Επίσης στο πλαίσιο του μουσικού αφιερώματος του φεστιβάλ στο Μ. Θεοδωράκη η συμφωνιέτα παρουσίασε, τον κύκλο τραγουδιών «Μικρές Κυκλάδες» σε ποίηση Ο. Ελύτη, για πρώτη φορά σε συμφωνική εκδοχή, ενορχηστρωμένη από το Λάζαρο Τσαβδαρίδη. Στο τραγούδι η Ιωάννα Φόρτη (μετζο σοπράνο), απαγγελία η Ελένη Ζαραφίδου και Μουσική Διεύθυνση Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

 

Στη συνέχεια όσοι βρέθηκαν στο καφέ Bar Σιγά τον Πολυέλαιο παρακολούθησαν Σπαγγέτι Stand – Up Comedy μοιράζοντας γέλιο και διασκέδαση στους θαμώνες.

 

Η βραδιά έκλεισε μουσικά στο ασφυκτικά γεμάτο Barley Bar όπου οι θαμώνες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Αντιγόνη Ντουσιοπούλου και τον Παναγιώτη Ταταρίδη να χαρίζουν κέφι στους θαμώνες.

Μοιραστείτε την είδηση