3.000 τα αδέσποτα στα όρια ευθύνης του Δήμου Κοζάνης

2 Min Read

Απειλές δέχεται από τις φιλοζωικές ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Μίλτος Μαγγιρίδης

Η μια την άλλη διαδέχονται οι καταγγελίες και οι μηνυτήριες αναφορές για το θέμα των αδέσποτων. «Είμαστε δέκτες καθημερινά ικεσιών μανάδων που δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους με τα παιδιά τους» είπε, ενημερώνοντας για το άλυτο θέμα των αδέσποτων τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Κοζάνης Μίλτος Μαγγιρίδης.

- Advertisement -

Κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, την πρώτη δια ζώσης, ο κ. Μαγγιρίδης έκανε λόγο για 3.000 αδέσποτα στα όρια της ευθύνης του Δήμου Κοζάνης.  Σύμφωνα με τον ίδιο τα προβλήματα ξεκινούν από «έναν πολύ κακό νόμο, που πήγαν να τον διορθώσουν το 2021, και τον έκαναν χειρότερο».

Ταυτόχρονα, ο κ. Μαγγιρίδης αναφέρθηκε και στις φιλοζωικές, μέσα σε παρένθεση όπως χαρακτηριστικά είπε, οργανώσεις «που λένε τα πράγματα από τη δική τους πλευρά… Βάζουμε το παιδί και το σκυλί στην ίδια θέση. Λένε το σκυλί και όχι το παιδί {…}». Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του Αντιδημάρχου σε απειλές που δέχεται από τις φιλοζωικές, κάνοντας λόγο για μεγάλα μπάτζετ στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων.

Όπως είπε ο κ. Μαγγιρίδης, έχει ήδη επισκεφθεί την Εισαγγελία, όπου έγινε προσπάθεια να διευκρινιστεί πλήρως το νομικό πλαίσιο και να αναζητηθούν λύσεις.  

Τέλος, να σημειωθεί ότι ξεμπλόκαραν οι διαδικασίες για κατασκευή νέου κυνοκομείου, κοντά στον Άγιο Ελευθέριο.

 

Μοιραστείτε την είδηση