30.000 ευρώ «κέρασε» η Περιφέρεια το Δήμο Κοζάνης για την Κοζανίτικη Αποκριά

2 Min Read

Θα δοθούν για κιχιά και κρασιά 

30.000 ευρώ ενέκρινε ομόφωνα η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας ως δαπάνη για τη συμμετοχή της Π.Ε. Κοζάνης στις εκδηλώσεις της Κοζανίτικης Αποκριάς 2024. Την εισήγηση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Νομικών Προσώπων και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Λύσανδρος Μεταξάς.

Τα χρήματα αυτά προορίζονται για να πληρώσουν τις προμήθειες κιχιών και κρασιών για την Κοζανίτικη Αποκριά που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 27 Μαρτίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του δήμου για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις ανέρχεται στις 160.000 ευρώ.

Από πλευράς της αντιπολίτευσης ο περιφερειακός σύμβουλος Σωτήρης Βόσδου επεσήμανε πως καλό θα ήταν σε τέτοιες περιπτώσεις να απευθύνονται σε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο κ. Μεταξάς που τόνισε με τη σειρά του πως μόνο σε τέτοιο πλαίσιο κινείται η περιφερειακή αρχή.

Την ίδια άποψη ενστερνίζεται και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος μιλώντας στο «Χ» ανέφερε πως η ανάθεση θα γίνει σε τοπικές επιχειρήσεις και τόνισε για την επιχορήγηση της Περιφέρειας πως «παίρνουν ένα πολύ μεγάλο βάρος από πάνω τους».

«Είναι τεράστια βοήθεια και πήραν ένα πολύ μεγάλο βάρος από το δήμο Κοζάνης» σημείωσε ο ίδιος.

Συνέχισε λέγοντας πως αύριο θα έρθει στην πόλη μας ο αρμόδιος για τα άρματα για να συζητήσουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες ενώ έχουν ήδη τοποθετηθεί στους χώρους των φανών τα ξύλα για να κατασκευαστούν οι οντάδες.   

Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή της τεχνικής και οικονομικής υπηρεσίας του δήμου καθώς και στο ότι εντός της εβδομάδας θα συναντηθεί και πάλι με τους ανθρώπους των φανών για να συζητήσουν τα τελευταία διαδικαστικά.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση