3η Καλλιτεχνική – Μαθητική Ποντιακή Συναυλία

1 Min Read

Η 3η Καλλιτεχνική – Μαθητική Ποντιακή Συναυλία, την οποία διοργανώνει ο Νίκος Κοτταρίδης (Σχολή εκμάθησης Ποντιακής Λύρας) με την ευγενική υποστήριξη του Ο.Α.Π.Ν. του Δ. Κοζάνης, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στις 8:30 μ.μ, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Πρόκειται για μία αφιερωματική συναυλία, με αφορμή τον ορισμό του έτους ως επετειακό έτος μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με τραγούδια που αποτυπώνουν τον Ξεριζωμό, το πιο οδυνηρό γεγονός στην Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Εκφραστές της τραγικής αυτής Ιστορίας, μαθητές του κ. Ν. Κοτταρίδη από τη Σχολή εκμάθησης Ποντιακής Λύρας στην Κοζάνη, του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δρεπάνου και του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Κλείτου, οι οποίοι, ως σύγχρονα ποντιόπουλα, με γνώμονα την παραδοσιακή ποντιακή μουσική και τη συνδρομή των εξαίρετων καλλιτεχνών της Ποντιακής Μούσας, εξιστορούν μέσα από τα τραγούδια, τη ζωή, τα πάθη, την κακουχία, τη δυστυχία, αλλά και την γενναιότητα, τη λεβεντιά, τη δύναμη και την ελπίδα των Ελλήνων του Πόντου και αποτελούν άξιους συνεχιστές της παράδοσής μας.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση