40 επιχειρήσεις του Δήμου Κοζάνης θα βελτιώσουν την οδική τους προσβασιμότητα

2 Min Read

Προγραμματική συμφωνία θα υπογράψει ο Δήμος Κοζάνης με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  ώστε να χρηματοδοτηθεί ένα έργο ύψους  917.450 ευρώ (85% η Περιφέρεια, 15% ο Δήμος Κοζάνης)  για τη βελτίωση της οδικής  προσβασιμότητας 40 επιχειρήσεων. Η προγραμματική εγκρίθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.

Πρόκειται για ένταξη στο μέτρο 2,1 του Ε.Α.Π. για «Υποδομές στήριξης επιχειρηματικότητας» και αφορά την βελτίωση της οδοποιίας συνολικά  113 Επιχειρήσεων και στους 4 Δήμους της ΠΕ Κοζάνης,  που η πρόσβασή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες γίνονται μέχρι σήμερα από προβληματικούς χωματόδρομους με όλες τις συνέπειες της καθημερινής και συνεχούς φθοράς των οχημάτων, την καθυστέρηση στην πρόσβαση επεξεργασίας πρώτων υλών και προϊόντων, αλλά και στην ταχύτερη διοχέτευση των προϊόντων στην αγορά.

- Advertisement -

Αξίζει να σημειώσουμε πως θα γίνει ένας διαγωνισμός για όλο το έργο και στους 4 Δήμους ενώ φορέας υλοποίησης θα είναι η Περιφέρεια.

Όπως ανέφερε ο κ. Κασαπίδης μετά τα οδικά έργα θα ακολουθήσουν έργα υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.

Οι 40 επιχειρήσεις έχουν επιλεγεί από τα στοιχεία που είχε η Περιφέρεια και αυτά που έδωσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης.

Τόσο ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας όσο και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης διαβεβαίωσαν πως το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλες επιχειρήσεις.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση