5.000 ευρώ το πρόστιμο για όσους εγκαταλείπουν ζώα

2 Min Read

Ενημερωτική συνάντηση από το δήμο Κοζάνης

To μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων τέθηκε για ακόμα μια φορά επί τάπητος κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, μεταξύ του Δήμου Κοζάνης, της Αστυνομίας και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων.

- Advertisement -

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης, δεσμεύθηκε ότι σε ένα χρόνο από την έναρξη εφαρμογής του σχεδίου της δημοτικής αρχής, θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση. Προς το παρόν, όπως αναφέρθηκε, υλοποιείται το πρόγραμμα της προηγούμενης αρχής.

Ο κ. Κοκκαλιάρης  ζήτησε την συνεργασία των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και την ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει. Παράλληλα, ζήτησε και τη βοήθεια των πολιτών, ώστε να συνεχίσουν να ενημερώνουν για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Ευκολίδης τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 410 στειρώσεις μέσω συνεργασίας με εθελοντικές ομάδες και 147 μέσω του προγράμματος που ξεκίνησε τον Ιούλιο. «Στο τέλος του έτους θα έχουμε ξεπεράσει τις 1.000 στειρώσεις» ανέφερε ο κ. Ευκολίδης και ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι ρυθμοί των υιοθεσιών με επιπλέον κίνητρο τη σίτιση των υιοθετούμενων.

Σε ό,τι αφορά υποχρεώσεις δήμου και πολιτών η ειδική συνεργάτιδα του Δήμου Κοζάνης Κέλλυ Στεφανίδου ανέφερε ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται από όλους. Υποχρέωση του Δήμου είναι να υπάρχουν σταθμοί σίτισης αδέσποτων και ποτίστρες που θα τοποθετηθούν σε σημεία που θα υποδειχθούν από τους προέδρους.

Οι πολίτες οφείλουν να ενημερώνουν το δήμο σε περίπτωση που θέλουν να αφήσουν ένα ζώο συντροφιάς, ενώ η εγκατάλειψη τιμωρείται με πρόστιμο 5.000 ευρώ. Επίσης, οφείλουν να έχουν πάντα με λουρί τα ζώα τους.

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως ότι αφήνονται αδέσποτα σκυλιά στα χωριά, κάποια εκ των οποίων είναι επικίνδυνα.  Οι πρόεδροι ζήτησαν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην διαιωνίζεται το φαινόμενο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση