67εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Κοζάνης, 20εκ. ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα- Τα σημαντικότερα έργα

2 Min Read

 

O προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κοζάνης παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν  σε δύο διαδοχικά συμβούλια τη Δευτέρα και την Τρίτη το βράδυ. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Κοζάνης για το 2017 ανέρχεται σε 67,2 εκ. ευρώ ενώ το τεχνικό πρόγραμμα σε 20εκ. ευρώ και μαζί με τις προμήθειες τα 32εκ.ευρώ

Βασική πηγή χρηματοδότησης για το τεχνικό πρόγραμμα, τα έργα δηλαδή που θα εκτελεστούν, είναι ο τοπικός πόρος με 15,5εκ. ευρώ ενώ άλλες πηγές είναι το ΕΣΠΑ με 1,5εκ.ευρώ, η ΣΑΤΑ με 833χιλ. ευρώ και άλλα μικρότερα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Μεταξύ των έργων που προγραμματίζονται είναι η ανάπλαση του Δάσους Κουρί (2εκ. ευρώ), η ολοκλήρωση της ανάπλασης της ανατολικής εισόδου της πόλης της Κοζάνης από την οδό Βερμίου μέχρι το Lidl (500.000 ευρώ), η βελτίωση οδών Αηλιόστρας, Ξενια και Ρουσιάδου (1εκ. ευρώ), διάφορα έργα σε τοπικές κοινότητες, η εσωτερική οδοποιία της νέας Ποντοκώμης (1,5εκ. ευρώ), η προσθήκη αιθουσών στα σχολεία 13ο Δημοτικό, 18ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κρόκο, η συντήρηση και κατασκευή της στέγης του Ειδικού Σχολείου κ.α.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης συνεχάρη την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης για την εκτέλεση του Τεχνικού Προγράμματος του 2016 και έκανε λόγο για ένα σχεδιασμό που αποτελεί «τη μισή δουλειά» καθώς η άλλη μισή είναι η εκτέλεση του και «εκεί θα κριθούμε».

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Δεσποτίδης στην τοποθέτηση του ανέφερε πως το 2016-2017 είναι χρονιές προετοιμασίας για το ΕΣΠΑ με βασικό στόχο το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που εκπονείται.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας έκανε λόγο για κατασπατάληση του τοπικού πόρου ανάπτυξης ως μοναδικό εργαλείο για την υλοποίηση τεχνικών έργων.

Να σημειώσουμε εδώ πως το τεχνικό πρόγραμμα υπερψήψισαν και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων εκτός από έναν.

Αναφορικά με τον προυπολογισμό ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Βαλαής έκανε λόγο για ρεαλιστικό σχεδιασμό με έμφαση στην καθημερινότητα ενώ από την πλευρά του ο Λάζαρος Μαλούτας τον χαρακτήρισε ανειλικρινή και μη αναπτυξιακό καθώς κάνει κατάτμηση του επενδυτικού προγράμματος σε μικροέργα.

 

Μοιραστείτε την είδηση