77 χρόνια συμπληρώθηκαν από το ολοκαύτωμα του Μεσοβούνου

1 Min Read

Την 77η επέτειο της εκτέλεσης των κατοίκων του Μεσοβούνου τον Οκτώβρη του 1941 και τον Απρίλη του 1944 τίμησαν οι κάτοικοι του μαρτυρικού χωριού. Κατά το ολοκαύτωμα του Μεσοβούνου και καθ’ όλη την περίοδο 1941-44 χάθηκαν 157 άνδρες, 108 γυναικόπαιδα, αλλά και 3 σοβιετικοί στρατιώτες που σφαγιάστηκαν από τα στρατεύματα της Βέρμαχτ.
Οι εκδηλώσεις την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια τελέστηκε αρχιερατικό μνημόσυνο στο μνημείο για τους εκτελεσθέντες.
“Όχι στο ναζισμό και στο φασισμό” ήταν τα μηνύματα που έστειλαν σε δηλώσεις τους οι φορείς της περιοχής, ενώ στο ιστορικό της ημέρας αναφέρθηκε ο Παύλος Παραστατίδης. Ποίημα για την ημέρα διάβασε η Παναγιώτα Παρασκευά.
Στις εκδηλώσεις παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τεληγιορίδου, ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, οι βουλευτές Μ. Δημητριάδης, Γ. Ντζιμάνης, Θ. Μουμουλίδης, Γ. Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Τ. Καρακασίδης κ.α.

Μοιραστείτε την είδηση