78η επέτειος της μάχης του Φαρδυκάμπου

1 Min Read
Εορτάστηκε και φέτος η 78η επέτειος της μάχης του Φαρδυκάμπου. Η επιμνημόσυνος δέηση τελέστηκε από το Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιο. Στο μνημείο του Φαρδυκάμπου, στεφάνι κατέθεσε ο δήμαρχος Βοΐου κ. Ζευκλής  Χρήστος και ο πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Σιάτιστας κ Σαμαράς Δημήτριος. Παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι κύριοι Ώττας, Μαγιάγκας, Νικολαίδου, Πάτρα, Τσιαούσης.
Ο δήμαρχος για τη σημερινή μέρα έκανε την εξής ανάρτηση:
“Με μία μικρή τελετή λόγω των μέτρων, τιμήσαμε φέτος τα 78 χρόνια από τη Μάχη του Φαρδυκάμπου. Όσο κι αν ήταν λιτή η τελετή, σε καμία περίπτωση δεν μειώνει το μεγαλείο της μάχης η οποία ήταν πολύ καθοριστική για την έκβαση του αγώνα. Οι Σιατιστινοί, με τη βοήθεια μαχητών από όλο το Βόϊο και τα Γρεβενά, μαχόμενοι υπέρ βωμών και εστιών, με αυτοθυσία και μαχητικότητα, όπως κάθε φορά που τους κάλεσε η ιστορία να πράξουν, κατατρόπωσαν τον εισβολέα και οδήγησαν σε αιχμαλωσία το ιταλικό τάγμα.
Δόξα και τιμή σε όλους όσους συμμετείχαν στη μάχη και αιωνία η μνήμη αυτών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο πεδίο της μάχης για να ζούμε ελεύθεροι”.’
Μοιραστείτε την είδηση