Ένα δημοτικό συμβούλιο μόνο για νέους – To Σαββατοκύριακο η πρώτη προσομοίωση στην Κοζάνη στην αίθουσα του Κοβεντάρειου

straboy
από straboy
3 Min Read

Δύο νέοι άνθρωποι από την Κοζάνη, η Στεφανία Ζούρκα, φοιτήτρια Νομικής και ο Κωνσταντίνος Ρήνος, φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, είχαν πριν λίγο καιρό την ιδέα μιας εκδήλωσης προσομοίωσης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου μόνο για νέους ανθρώπους.

Ο Δήμος Κοζάνης έδειξε ενδιαφέρον για την πρότασή τους και το Σάββατο το πρωί η πρώτη προσομείωση δημοτικού συμβουλίου για νέους ηλικίας 17-23 ετών, είναι γεγονός.

Οι εργασίες ξεκινούν στις 10.30 στο Κοβεντάρειο και είναι ανοιχτές για το κοινό.

«Ήταν αναγκαίο και είναι καθήκον όλων μας να συμμετέχουμε στα κοινά δρώμενα» λέει η Στεφανία Ζούρκα, καλώντας τους συνομήλικούς της να συμμετέχουν, για να δείξουν πως πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις σε ένα συλλογικό όργανο.

Ο Κωνσταντίνος Ρήνος μιλά για μια προσωπική και ηθική ικανοποίηση «να βλέπουμε την ιδέα μας να γίνεται πράξη», με την απαραίτητη υποστήριξη που υπήρξε από πλευράς του Δήμου Κοζάνης.

«Είναι μια ξεχωριστή δράση, που ξεκινά από δύο νέα παιδιά για να διοργανώσουμε μια προσομείωση δημοτικού συμβουλίου για νέους ανθρώπους που προβληματίζονται για τα πολιτικά ζητήματα με την ευρεία έννοια» αναφέρει ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Η προσομείωση που θα γίνει για πρώτη φορά στην Κοζάνη, θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κανονικού δημοτικού συμβουλίου, στα έδρανα του οποίου θα κάθονται νέοι και νέες που ενδιαφέρονται πραγματικά για ότι συμβαίνει στον τόπο τους.

«Συνήθως οι νέοι έχουν την αίσθηση ότι αυτό που συμβαίνει σε ένα δημοτικό συμβούλιο είναι μακριά. Χρέος μας είναι να τους φέρουμε πιο κοντά, για να τους μυήσουμε σε μια σειρά πολιτικών ζητημάτων και πραγμάτων. Στοίχημα είναι η συμμετοχή των ανθρώπων στα κοινά» τονίζει ο Λευτέρης Ιωαννίδης.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά ουσιαστικά σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης της συμμετοχής των νέων ανθρώπων στη λήψη αποφάσεων.

«Μόλις μάθαμε την πρωτοβουλία,  την αγκαλιάσαμε αμέσως και την στηρίξαμε με όλες μας στις δυνάμεις. Είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο να βλέπεις νέα παιδιά να θέλουν να ασχοληθούν. Θα ακούσουμε φρέσκα πράγματα, θα μάθουμε τον τρόπο που σκέφτονται τα παιδιά, αλλά και το πως οραματίζονται τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων» αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Αντώνης Κύρινας.

Μοιραστείτε την είδηση