Συνάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ με τους δημάρχους των Ενεργειακών Δήμων- Η κοπή πίτας

3 Min Read

Συνάντηση με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Χρηστίδη, είχαν οι δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων της περιοχής, το απόγευμα του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο Κοζάνης.

«Το παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, και ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, οι οποίοι εξέφρασαν την κοινή τους αγωνία για το μέλλον της περιοχής λόγω της απολιγνιτοποίησης. Κοινή πεποίθηση όλων αποτέλεσε, ότι αν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που συνεπάγεται την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, η περιοχή οδηγείται σε ερημοποίηση. Οι δήμαρχοι ομοφώνησαν πως είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί το μέλλον της περιοχής πριν την οριστική παύση της λιγνιτικής δραστηριότητας.

Κοπή πίτας ΚΙΝΑΛ

Στην Κοζάνη αναμένεται να βρεθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να συμμετέχει στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του κινήματος για την ενέργεια. Αυτό ανακοίνωσε χθες (Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020) από την Κοζάνη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος «καυτηρίασε» την πολιτική της Κυβέρνησης στο θέμα της  απολιγνιτοποίησης.

«Είναι αδιανόητο να ανακοινώνεται η απολιγνιτοποίηση περιοχών της χώρας το 2028 από τη Νέα Υόρκη και να μην υπάρχει bussiness plan που να γνωρίζουν οι δήμαρχοι των ενεργειακών δήμων της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτό ήδη δημιούργησε προβλήματα στις περιοχές αυτές, τα οποία θα πολλαπλασιαστούν στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στην Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ο κ. Χρηστίδης αφού τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει «εθνική συνεννόηση» επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός «έχει αργήσει να αποδεχτεί την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών» και όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτό θα στοιχίσει στην Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, που παραβρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας της νομαρχιακής επιτροπής Κοζάνης, του κινήματος αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου έκανε λόγο για το «μπάχαλο» που δημιούργησε η Κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε γιατί όπως τόνισε η τροπολογία που ψήφισε στη Βουλή, απ’ την οποία απείχε το ΚΙΝΑΛ, αλλά και η πρωτοβουλία που πήρε είναι «πέρα και έξω από οποιοδήποτε λογικό και θεσμικό πλαίσιο».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

 

Μοιραστείτε την είδηση