Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης: Μείνετε στα σπίτια σας

1 Min Read

Όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χάρης Τσεβεκίδης, τα κρούσματα θα αυξηθούν και «είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε πολλαπλάσια κρούσματα από τα ήδη καταγεγραμμένα».
Όπως σημειώνει ο κ. Τσεβεκίδης «δεν χρειάζονται υπερβολές. Με απλά συμπτώματα, όπως ο πυρετός ή τα ρίγη να μην πανικοβαλλόμαστε. Θα περάσει αυτό ως απλή ίωση. Για αυτούς που θα εμφανίσουν πιο βαριές μορφές είναι τα νοσοκομεία. Δεν χρειάζεται πανικός αν εμφανιστούν περισσότερα περιστατικά. Το θέμα είναι να μην είναι βαριά και να δώσουμε προσοχή στις ευπαθείς ομάδες».
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ζητά από τους πολίτες «να μείνουν όλοι στα σπίτια τους» και να περιοριστούν στις απαραίτητες μετακινήσεις, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη, αφού «τα πολλά κρούσματα κάνουν πιο δυσχερή τη θέση μας και μπορεί αύριο τα πράγματα να είναι χειρότερα».
Στους ιδιώτες γιατρούς δόθηκαν οδηγίες για το πως να γίνεται εξέταση στα ιατρεία. Σύμφωνα με αυτές δεκτοί γίνονται ασθενείς μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα, για να μην υπάρχει συγχρωτισμός. «Όλα αυτά συν τα ατομικά μέτρα προστασίας θα βοηθήσουν» λέει ο κ. Τσεβεκίδης.

Του Σωκράτη Μουτίδη

Μοιραστείτε την είδηση