Το χαμηλό επίπεδο του δημόσιου λόγου

1 Min Read

Ο λόγος που εκφέρεται δημόσια οφείλει να είναι σοβαρός, μετρημένος και τεκμηριωμένος. Το τελευταίο διάστημα οι πολύωρες συνεδριάσεις των αυτοδιοικητικών οργάνων που άλλοτε έμεναν μεταξύ των κλειστών θυρών, μπαίνουν στο στόχαστρο και στη δημόσια κριτική, χάρη στην δυνατότητα που δίνεται στους πολίτες να τις παρακολουθούν διαδικτυακά.
Αυτά, λοιπόν, που εξελίσσονται στις ψηφιακές, πλέον, αίθουσες των αυτοδιοικητικών οργάνων γίνονται γνωστά, με σύγχρονα ή ασύγχρονο τρόπο, στους πολίτες και πλέον μένουν εκεί, στο youtube, για να μας θυμίζουν ποιοι είναι αυτοί που ψηφίσαμε.
Υπό αυτή την έννοια τα τελευταία δημοτικά συμβούλια Σερβίων θα καταγραφούν στις μελανές σελίδες της αυτοδιοίκησης, ως προς την ποιότητα του λόγου που εκφράστηκε, από τους θεσμικούς παράγοντες. Θα μπορούσαν, επιπλέον, να αποτελέσουν και παραδείγματα προς αποφυγή σε εγχειρίδια πολιτικής επικοινωνίας.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τέτοιες συμπεριφορές με προσωπικούς άθλιους χαρακτηρισμούς και έμπλεοι αρνητικών ηθοτικών επιχειρημάτων, πρέπει να στηλιτεύονται και οι υπεύθυνοι να συμμορφώνονται με τους κανόνες δεοντολογίας των οργάνων που εκπροσωπούν.

Μοιραστείτε την είδηση