Σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο η συζήτηση για τους κινδύνους και τις προκλήσεις από τα φωτοβολταϊκά

2 Min Read

Tο θέμα της εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Δυτική Μακεδονίας και οι προοπτικές και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν θα συζητηθεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι ως μοναδικό θέμα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δύο μήνες πριν ο Περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης και μετά τον πολύ μεγάλο αριθμό αιτήσεων για επενδύσεις είχε πει και πάλι στο πλαίσιο συνεδρίασης του αυτοδιοικητικού οργάνου ότι η περιφερειακή αρχή δεν θα δεχτεί αυτή την αναρχία ανάπτυξης φωτοβολταϊκών πάρκων και δέσμευσης μεγάλων εκτάσεων χωρίς ισχυρά ανταποδοτικά οφέλη και έγκριση των τοπικών κοινωνιών, ζητώντας χωροταξικό σχεδιασμό.

- Advertisement -

«Δημιουργούμε θέσεις όταν δημιουργούμε εργοστάσια με θέσεις εργασίας, τότε μόνο θα μιλάμε για επενδύσεις. Δεν ανεχόμαστε να μας συμπεριφέρονται ως αποικία» είχε αναφέρει στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ενημερώνοντας το σώμα ότι ζητήθηκε αναστολή αυτών των εγκρίσεων μέχρι να ολοκληρωθεί το χωροταξικό που δεν υπήρχε τόσα χρόνια. Να σημειωθεί ότι αρνητικά είχε γνωμοδοτήσει και η Επιτροπή Περιβάλλοντος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος τάσσεται και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Το θέμα είχε έρθει στην επιφάνεια μετά την δημοσιοποίηση της αδειοδότησης από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επενδύσεων πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων εντός της λίμνης Πολυφύτου μετά από αιτήσεις για 12.350 στρέμματα που καταλαμβάνουν το 1/ 6 της λίμνης από ιδιωτική εταιρεία κυρίως και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Το διάστημα που ακολούθησε το θέμα των φωτοβολταϊκών μονοπώλησε την τοπική θεματολογία με διαφορετικές αφορμές.

Μοιραστείτε την είδηση