Προς διευθέτηση το θέμα των γεφυρών του ΟΣΕ

2 Min Read

Την διεξαγωγή συνεδρίου στην Περιφέρεια μετά το καλοκαίρι και εν όψει σημαντικών αποφάσεων για τα δίκτυα και τις υποδομές του ΟΣΕ στη Δυτική Μακεδονία ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης μετά από συνάντηση που είχε στην Αθήνα.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται προς οριστική διευθέτηση το θέμα των κατεδαφισμένων γεφυρών του ΟΣΕ στην Κοζάνη.

- Advertisement -

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Περιφερειάρχη η συνάντηση έγινε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Σπυρίδωνα Πατέρα και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Αθανάσιο Κοτταρά στα γραφεία του ΟΣΕ. Εκεί συμφωνήθηκε η διεξαγωγή συνεδρίου στην Περιφέρεια μας μετά το καλοκαίρι και εν όψει σημαντικών αποφάσεων για τα δίκτυα και τις υποδομές στη Δυτική Μακεδονία.

«Προς οριστική διευθέτηση το θέμα των κατεδαφισμένων γεφυρών του ΟΣΕ στην Κοζάνη» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Το θέμα των γεφυρών και τα 2 εκ.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο η περιφερειακή αρχή και οι υπηρεσίες της πληροφορήθηκαν μέσω εγγράφου από τον ΟΣΕ την υποχρέωση για την καταβολή 2 περίπου εκ. ως αποζημίωση για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο μερών, μετά το γκρέμισμα των γεφυρών στις εξόδους της πόλης.

Η απόφαση για το γκρέμισμα και η εκτέλεσή της είχε παρθεί από την περιφερειακή αρχή του Θόδωρου Καρυπίδη, η οποία συνήψε σύμβαση με τον ΟΣΕ, ο οποίος ναι μεν συμφωνούσε στο γκρέμισμα των γεφυρών υποχρέωνε, έθετε όμως σαν όρο την μελέτη και την επανακατασκευή τους έως τις 30-6-2016.

Κρίνοντας ο ΟΣΕ πως η μη υλοποίηση των υποχρεώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θίγει τα συμφέροντά του και με αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών το Δεκέμβριο του 2020, ζήτησε την καταβολή συνολικού ποσού 2.167.993,62 ευρώ.

Τότε ο Περιφερειάρχης είχε δηλώσει πως θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να λυθεί το θέμα.

Μοιραστείτε την είδηση