Στο προσκήνιο και πάλι το θέμα της Μεσιανής

2 Min Read

Στην απόφαση να διεκδικήσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τον επαναχαρακτηρισμό σε δάσος, της περιοχής στη Μεσιανή που είχε αποχαρακτηρισθεί  και η οποία είχε αδειοδοτηθεί  αρχικά ώστε να αναπτυχθούν φωτοβολταικά προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, μετά από εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής.

Η συζήτηση είχε ιδιαίτερη ένταση ενώ παρών ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας kIEFER TEK,Γιώργος Πετρόχειλος.

- Advertisement -

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως η τελευταία γνωστή εξέλιξη , που είχαμε μέχρι σήμερα ήταν πως υπήρχε συμφωνία ότι οι επενδυτές δεν θα προχωρούσαν στην εγκατάσταση φωτοβολταικών σε τμήμα της αδειοδοτημένης περιοχή στη Μεσιανής αλλά θα ανέπτυσσαν δραστηριότητα σε άλλη περιοχή με πιθανότερη σύμφωνα με όσα ακούστηκαν σήμερα την περιοχή της Κοιλάδας.

Πράγματι η εταιρεία είχε προχωρήσει σε αίτηση ανάκλησης των αποφάσεων αναμένοντας, όπως ανέφερε ο κ. Πετρόχειλος, η Περιφερειακή αρχή να φέρει ταυτόχρονα προς ψήφιση τις εγκρίσεις των αιτήσεων για άλλη περιοχή.

Αυτό δεν έγινε και έτσι σήμερα η kIEFER TEK ακύρωσε τις αιτήσεις ανάκλησης, με τον κ. Πετρόχειλο να κατηγορεί τον κ. Κασαπίδη για αυτή την εξέλιξη.

Ο Περιφερειάρχης ήταν κατηγορηματικό ς από την πλευρά του λέγοντας πως ουδέποτε έδωσε τέτοια διαβεβαίωση σε συνάντηση και κατηγόρησε τον κ. Πετρόχειλο για εκβιασμό, ενώ πρόσθεσε πως δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο καθώς δεσμεύεται από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για αρνητική γνωμοδότησε σε ΑΠΕ μέχρι να υπάρξει χωροταξικός σχεδιασμός. Να σημειώσουμε πάντως ίδια εικόνα για το θέμα με αυτή του κ. Πετρόχειλου είχε και  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσιανής Κωνσταντίνος Κωνσταντινιδης.

 

Μοιραστείτε την είδηση