Διαμαρτυρία αντιεμβολιαστών υγειονομικών στο Μαμάτσειο υπό το μανδύα του δικαιώματος της επιλογής, μικρή συμμετοχή- Ξεχώρισαν τα πλακάτ με θεωρίες συνωμοσίας

2 Min Read

Κι ενώ ο κορωνοϊός «καλπάζει» στην περιοχή και πιάσαμε και πάλι ιστορικά υψηλά κρουσμάτων, μια χούφτα υγειονομικών δεν θέλει να αντιληφθεί, ως φαίνεται, το ρόλο που έχει στην προστασία της δημόσιας υγείας και επιχειρεί να καλύψει κάτω από το μανδύα των δικαιωμάτων μια καθαρά αντιεμβολιαστική στάση.

- Advertisement -

Ναι στο εμβόλιο, αλλά όχι στην υποχρεωτικότητά του είπαν λίγοι εκ των υγειονομικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, οι οποίοι είχαν ανοιχτή γενική συνέλευση και εν συνεχεία προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας και πορεία προς το δημαρχείο. Με το σύνθημα «δεν περισσεύει κανείς» στηρίζουν όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και ζητούν να μην βγουν σε αναστολή.

Όλα αυτά την ώρα που στο νοσοκομείο που υπηρετούν, 22 άνθρωποι νοσηλεύονται στην κλινική Covid και τρεις στη ΜΕΘ.

Να σημειωθεί ότι από σε επ’ αόριστον αναστολή εργασίας τέθηκαν οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που δεν εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού, ενώ το ίδιο θα γίνει και για τους υγειονομικούς από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Μαμάτσειο Δημήτρης Ντέντης ένα 17% των εργαζομένων δεν έχει εμβολιαστεί ως σήμερα. Μιλώντας ο κ. Ντέντης για την διαμαρτυρία ανέφερε ότι κύριοι λόγοι είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και ο διαχωρισμός των εργαζομένων, όπως προκύπτει από την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Εντύπωση προκάλεσαν και δηλώσεις, όπως αυτή γιατρού που δήλωσε υπέρ της αυτοδιάθεσης και των δίκαιων μέσων της δημοκρατίας, «αν δεν αλλάξαμε πολίτευμα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ωστόσο, την  χειρότερη εντύπωση έκαναν τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές και τα οποία είχαν μηνύματα κατά των εμβολιασμών και βασίζονταν σε θεωρίες συνωμοσίας. Στα μηνύματα πρωταγωνίστησε ο… Μπιλ Γκέιτς, ενώ κάποια είχαν εθνικιστικές και ρατσιστικές αναφορές.

Ήταν ασφαλώς εικόνες που δεν τιμούν το νοσοκομείο, ούτε και το προσωπικό του που δίνει μάχη τόσο καιρό με τον κορωνοϊό.

 

Μοιραστείτε την είδηση