Η Ακρινή στο επίκεντρο της πρώτης δια ζώσης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης

2 Min Read

Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Λόγω της πανδημίας οι συνεδριάσεις γίνονταν διαδικτυακά και δεν ήταν λίγες οι φορές που η αντιπολίτευση, επέκρινε την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την «επιμονή» να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη διαδικτυακά και όχι δια ζώσης τηρώντας τα μέτρα που προβλέπονται.

Στην συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης θα συζητηθεί για άλλη μια φορά το θέμα της μετεγκατάστασης Ακρινής. Όπως δεσμεύτηκε στην τελευταία συνεδρίαση ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, θα ενημερώσει το σώμα για την συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στην Αθήνα, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τα «θέλω» του υπουργείου. Άλλωστε ο ίδιος ο Υπουργός έχει διαμηνύσει σε κάθε τόνο πως «λεφτά γιοκ» για την μετεγκατάσταση Ακρινής και πως στο τραπέζι βρίσκονται εναλλακτικές λύσεις.

- Advertisement -

Δεύτερο θέμα της συνεδρίασης θα είναι η συζήτηση για το ζήτημα της αποζημίωσης επικειμένων σε απαλλοτριωθείσες εκτάσεις στην περιοχή της Ακρινής. Εισηγητής και σε αυτό το θέμα είναι ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και αναμένεται με ενδιαφέρον η εισήγησή του.

Ωστόσο δεν έχει γνωστό αν στα δυο αυτά θέματα, με τα οποία ξεκινά η συνεδρίαση, θα πάρουν τον λόγο εκπρόσωποι της Ακρινής. Στην τελευταία συνεδρίαση ο κ. Μαλούτας με τον τρόπο του άφησε να εννοηθεί πως η μη συμμετοχή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Καζαντσίδη αποτελεί πρόβλημα του ίδιου. Να σημειωθεί πως ο τελευταίος δεν συμμετείχε στην συνάντηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου Περιβάλλοντος Κώστα Πουτακίδη.

 

Μοιραστείτε την είδηση