Παρουσιάστηκε τo βιβλίο “Μαθαίνω ορθογραφία παίζοντας” της Ελένης Γκόρα

1 Min Read
To βιβλίο “Μαθαίνω ορθογραφία παίζοντας” της  Ελένης Γκόρα, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο “Μπλέ Ελάφι”, με την υποστήριξη της “Στοάς του Βιβλίου” . Πρόκεται για  μία σειρά ασκήσεων που ετοίμασε η Ελένη Γκόρα  για να διδάξει στα παιδιά ορθογραφία. Για το βιβλίο μίλησαν οι εκπαιδευτικοί Ζωή Μήλιου, Θοδώρα Γκουρτζιούμη, Αναστασία Ζώη, Δέσποινα Κουλέτσου και η φοιτήτρια Φανή Γεωργιάδου. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιάννης Νεβεσκιώτης.
“Με το «Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας» επιθυμώ να εμπνεύσω τους εκπαιδευτικούς να το χρησιμοποιήσουν στην τάξη τους, να το εντάξουν στις δημιουργικές δράσεις τους ή ακόμα και να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά εργαστήρια που να βασίζονται πάνω σε αυτό το βιβλίο-οδηγό.
Πιστεύω, επίσης, ότι το «Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας» είναι ένα χρήσιμο βιβλίο για τους γονείς, τις γιαγιάδες, τους παππούδες, τις θείες και τους θείους, που θέλουν να περάσουν ευχάριστες και εποικοδομητικές ώρες με τα παιδιά τους.
Με την κατάκτηση βασικών κανόνων ορθογραφίας τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη ευχέρεια στον λόγο. Ένας επιδέξιος ορθογράφος είναι και ένας δυνατός αναγνώστης και συγγραφέας (Reed, 2012). Δεν είναι το παν, αλλά είναι η αρχή!
Γιατί, λοιπόν, να μην κάνουμε την αρχή όσο πιο όμορφη γίνεται”;
Μοιραστείτε την είδηση