Στις 30 Δεκεμβρίου του 2021, το BBC απολογήθηκε για την επιλογή να πάρει συνέντευξη (στο πλαίσιο της κάλυψης της καταδίκης της συνεργού του Epstein, Ghislaine Maxwell) από πρόσωπο που δεν ήταν το κατάλληλο με όρους αμεροληψίας. Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, η συγκεκριμένη επιλογή δεν ικανοποιούσε τα λεγόμενα editorial standards.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το BBC ανέλαβε τις ευθύνες του, ούτε θα είναι η τελευταία. «Στραβές» συμβαίνουν, δυστυχώς, στις βάρδιες όλων μας.
Η επιλογή, που επιφέρει καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία της ενημέρωσης, είναι η μη αποδοχή του λάθους από ένα σοβαρό μιντιακό οργανισμό με μια επίσημη ανακοίνωση και η προσπάθεια με διαρροές από ‘δω κι από ‘κει να καλυφθούν αυτά που δεν καλύπτονται.
Όπως για παράδειγμα, έκανε η ΕΡΤ με την υπόθεση του ανταποκριτή της στη Μόσχα, ο οποίος τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν στη Μόσχα.
Αν αντίθετα, η διοίκηση της ΕΡΤ ακολουθούσε το δρόμο της διαφάνειας, κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε το BBC, το κοινό θα αντιλαμβανόταν το πρόβλημα ως «κακής κρίσης» και όχι ως «στημένου» ή «fake».
Τα παραπάνω φυσικά δεν αφορούν μόνο στην ΕΡΤ, αλλά σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Περισσότερη διαφάνεια, λοιπόν, ως αντίδοτο στο έλλειμμα εμπιστοσύνης.