Ευτυχιοκρατία

2 Min Read
«Η Ελλάδα, το έχω πει πολλές φορές και παρότι της αντιπολίτευσης της αρέσει να μου ασκεί κριτική γι΄ αυτό, θα επιμείνω σε αυτό, μπορεί να προσφέρει μία εξαιρετική ποιότητα ζωής και σε ένα κόσμο όπου τα ζητήματα αυτά αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Όπου ο σκοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο, το να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά, αλλά να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά» είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ολιστική προσέγγιση της ζωής και στην αναζήτηση κατά κάποιο τρόπο της ευτυχίας, δίνοντας αφορμή -και δικαίως- σε πλείστα αρνητικά σχόλια.
Γιατί πολύ απλά όλη αυτή η ιστορία με τη θετική ψυχολογία και την αναζήτηση της ευτυχίας έχει αρχίσει να κουράζει. Και ναι μεν κάποιοι, όπως life coaches και συγγραφείς βιβλίων αυτοβοήθειας, βγάζουν λεφτά από αυτό, αλλά δουλειά του πρωθυπουργού δεν είναι να μας δίνει συμβουλές, αλλά να επιλύει προβλήματα της καθημερινότητας.
Ο Edgar Cabanas και η Eva Illouz, στο βιβλίο τους “Ευτυχιοκρατία” από τις εκδόσεις “Πόλις,  διερευνούν τις επιπτώσεις ενός από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, επιχειρηματολογώντας πως έχουμε να κάνουμε μ’ ένα ακόμη τέχνασμα που έχει στόχο να μας πείσει ότι ο πλούτος και η ανέχεια, η επιτυχία και η αποτυχία, η υγεία και η ασθένεια αποτελούν αποκλειστικά δική μας ευθύνη. Χρήσιμο ανάγνωσμα στους καιρούς που διανύουμε.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση