Ανοιχτό μάθημα παρουσίασης σαξοφώνου στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας από το Θεοφ. Σωτηριάδη και το κουαρτέτο σαξοφώνων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

3 Min Read

Το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στο Ανοιχτό μάθημα παρουσίασης του σαξοφώνου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στις 12.30 το μεσημέρι στο Φουαγιέ του Νέου Κτηρίου του Ωδείου.

Ο Καθηγητής Σαξοφώνου του Δημοτικού Ωδείου κ. Θεόφιλος Σωτηριάδης και το κουαρτέτο σαξοφώνων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσουν την ιστορία του σαξοφώνου, τον ήχο και την κατασκευή του αλλά και θα θίξουν θέματα που απασχολούν έναν υποψήφιο σπουδαστή. Παράλληλα, θα δώσουν τη δυνατότητα στους ακροατές και στους ενδιαφερόμενους σπουδαστές να απολαύσουν ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα ερμηνευμένο από το κουαρτέτο σαξοφώνων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις και απορίες του ακροατηρίου.

- Advertisement -
Ad image
- Advertisement -
Ad image

Το ανοιχτό μάθημα παρουσίασης του σαξοφώνου, απευθύνεται σε όλους όσοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την εκμάθηση του οργάνου αυτού αλλά και όλους τους φιλόμουσους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Βιογραφικό Σημείωμα του Θεόφιλου Σωτηριάδη

 

Ο Θεόφιλος Σωτηριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησε ως διπλωματούχος (με άριστα παμψηφεί) από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη κ. Βασίλη Βραδέλη) και κατόπιν, ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) από την Έcole Nationale de Musique de Créteil στο Παρίσι (τάξη Georges Porte, πρώτο βραβείο και ειδική μνεία για την ερμηνεία έργου σύγχρονης μουσικής). Επίσης απέσπασε βραβεία στους ευρωπαϊκούς μουσικούς διαγωνισμούς Picardie και Leopold Bellan.

Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε Ευρώπη, Αμερική και Ουκρανία συμπεριλαμβανομένων επίσημων συμμετοχών σε διεθνή φεστιβάλ και Διακεκριμένοι Έλληνες συνθέτες έχουν αφιερώσει έργα τους προς τιμή του, τα οποία ο ίδιος παρουσίασε σε πρώτες εκτελέσεις (πάνω από τριάντα)

Η πολυετής διδακτική του εμπειρία και το πάθος του για τη διδασκαλία (Πανεπιστήμιο Μακεδονία, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο, Δημοτικό Ωδείο Θέρμης, Διεθνή Μουσικά Σεμινάρια Βερτίσκου, Βrache International Music Days) συνέβαλε αποφασιστικά στη διάδοση και ανάπτυξη του σαξοφώνου στην Ελλάδα. Η εμμονή του στην κοινωνική και εκπαιδευτική διάσταση της μουσικής αντικατοπτρίζεται στην στενή και μακρόχρονη συνεργασία του με την έδρα ΟΥΝΕΣΚΟ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη δημιουργία της νεανικής ορχήστρα σαξοφώνων «Κου Κλουξ Σαξ».

Μοιραστείτε την είδηση