Λάθος τακτική ακολουθείτε κ. Μητσοτάκη

3 Min Read

Είναι εκτός αμφιβολίας το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι «στριμωγμένη» στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, όσο και αν κομπάζει περί του αντιθέτου ο επηρμένος καλαμοβάμων υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Πορεύθηκε με οίηση και αλαζονεία. Και τώρα βρίσκεται ενώπιων του κινδύνου να εισπράξει τα επίχειρα της πραξικοπηματικής, βαθύτατα αντιδημοκρατικής πολίτικης της, η όποια υπήρξε εξ αρχής, τόσο στον σχεδιασμό, όσο και στην διαδικασία επιβολής της, εκκωφαντικώς αντισυνταγματική.

Βρισκόμαστε αυτές τις μέρες σε μια κρίσιμη καμπή. Όπου το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, αποδέχθηκε να εισέρθει στην ουσία των προσφυγών κατά του νόμου Παππά. Να εξετάσει δηλαδή αν το εν λόγω νομοθέτημα είναι πράγματι συμβατό με το σύνταγμα, η είναι ένα αντισυνταγματικό κατασκεύασμα. Και έχουμε για την ώρα ένα δεδομένο. Την θέση του εισηγητή κ. Γ. Παπαγεωργίου. Όστις υποστήριξε την άποψη ότι έπρεπε να απορριφθούν οι προσφυγές, κρίνοντας ότι το νομοθέτημα Παππά επιβλήθηκε εξ ανάγκης. Λόγω μιας ανώμαλης πραγματικότητας. Λόγω δηλαδή της μη λειτουργίας του οργάνου που κατά το σύνταγμα θα έπρεπε να ψειρισθεί το θέμα των τηλεοπτικών αδειών: Του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

- Advertisement -
Ad image
- Advertisement -
Ad image

Το ότι η πλειοψηφία του σώματος δεν δήχθηκε την άποψη αυτή, είναι μια πρώτη νίκη. Την όποια η «πονηρή αλεπού» που προΐσταται της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης, έσπευσε, καλώντας άρον-άρον τα κόμματα να συναινέσουν στην συγκρότηση του ΕΣΡ, να υπονόμευση. Διότι αν αποτύχει κάθε προσπάθεια συγκρότησης του οργάνου αυτού, τότε πράγματι ενισχύεται η επιχειρηματολογία όχι μόνον της κυβέρνησης αλλά και του εισηγητή του ΣτΕ.

Ενώπιον αυτής της πραγματικότητας, οι ευθύνες σας, κύριε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι τεράστιες. Διότι, αν λέτε μόνον «όχι σε όλα», αντιγράφοντας την πρακτική Τσίπρα στην προεδρική εκλογή του 2014, θα πεταχτέ να μην συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Αλλά η καθαρή λογική υπαγορεύει το αντίθετο κ. Μητσοτάκη. Αν συγκροτηθεί το ΕΣΡ, τότε το Συμβούλιο Επικρατείας θα έχει κάθε λόγο να καταρρίψει ως αντισυνταγματικές τις πράξεις της εξουσίας.

Αντί να βοηθήσετε του δικαστές, ενισχύετε την επιχειρηματολογία κυβέρνησης, εισηγητού και –μην κρυβόμαστε- και του προέδρου κ. Σακελαρίου.

Επείγει να βρείτε τον τρόπο να συγκροτήσετε ενιαίο μέτωπο με τα άλλα κόμματα, προτείνοντας κοινώς αποδεκτές προσωπικότητες για το ΕΣΡ. Αλλιώς αφήνετε την πρωτοβουλία σε όσους μεθοδεύουν καταστρατήγηση του συντάγματος «λόγω αναγκαστικών συνθηκών».

Αυτό θέλετε; Αυτό χειαζόμαστε;

 

      Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

 [email protected]

Μοιραστείτε την είδηση