Παράταση στις εργασίες της εισόδου της πόλης από Λάρισα

1 Min Read

Παρατείνεται κατά έξι μήνες το πολυπόθητο έργο της συντήρησης και διαμόρφωσης της εισόδου της Κοζάνης από την οδό Λαρίσης και Καραμανλή. Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 26 Αυγούστου από τη Δημοτική Επιτροπή, μετά από αίτημα του αναδόχου.

Το έργο «συντήρηση τμημάτων εθνικής οδού επί των οδών Λαρίσης και Καραμανλή στην πόλη της Κοζάνης» υπογράφηκε στις 31/5/2023 με προθεσμία περάτωσης 12 μήνες.  Σύμφωνα με τον ανάδοχο το αίτημα παράτασης ζητήθηκε μετά από καθυστέρηση έναρξης των εργασιών, λόγω καθυστέρησης έγκρισης των προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας και λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών τον προηγούμενο χειμώνα.

- Advertisement -

Πρόκειται για την πρώτη παράταση με αναθεώρηση της συνολικής προθεσμίας αποπεράτωσης του έργου με προϋπολογισμό 930.000 ευρώ. Η εξάμηνη παράταση, εφόσον δεν υπάρξει νέα, ορίζει ότι το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/11/2024.

Επίσης, εξάμηνη παράταση για ολοκλήρωση του έργου μέχρι το Φεβρουάριο του 2025 δόθηκε και για το έργο της αναδιαμόρφωσης και αποκατάστασης πεζοδρομίων σε διάφορες περιοχές της πόλης. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 250.000 ευρώ και ο ανάδοχος ζήτησε την παράταση, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, λόγω ακατάλληλων καιρικών συνθηκών απαγορευτικών καιρικών συνθηκών, καθώς και την αύξηση του συμβατικού αντικειμένου κατά 15%.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση