Γιώργος Αμανατίδης: Σε φάση εκκόλαψης η επένδυση των μπαταριών

1 Min Read

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στις μεγάλες επενδύσεις, που «ακούγονται» εδώ και αρκετό καιρό στην περιοχή όπως το Θερμοκήπιο υδροπονίας, η επένδυση σε σχέση με μπαταρίες, το υδρογόνο τόνισε  πως  η επένδυση με το υδρογόνο «είναι κοντά», ενώ οι άλλες σε φάση ωρίμανσης».

- Advertisement -

 Χαρακτηριστικά είπε ότι η εταιρεία (Sunlight) για την επένδυση των μπαταριών «είναι σε φάση εκκόλαψης» και ότι τα πράγματα «δεν αποφασίζονται από τη μία μέρα στην άλλη», αλλά «προχωρούν».

Σχετικά με τον  αναπτυξιακό νόμο σημείωσε πως  δεν αρκεί για πολύ μεγάλες επενδύσεις, καθότι «έχει μέγιστο ποσό επιχορήγησής 20 εκατ. ευρώ εκτός κι αν υπάρξει κάτι διακριτό», συνεπώς,  «δεν είναι από μόνος του ένα κίνητρο».

Τέλος σχετικά με τις προκηρύξεις του ΔΑΜ για τις επιχειρήσεις, υπογράμμισε πως  «υπήρξαν 400 φάκελοι. Εφόσον εγκριθούν και αρχίσουν να αποτυπώνεται το ενδιαφέρον στην πράξη, η Δυτική Μακεδονία θα γίνει ένας φιλοεπενδυτικός τόπος. Κοντά σε αυτούς θα έρθουν και άλλοι».

Ο κ. Αμανατίδης έκανε λόγο  για  καλή συνεργασία με την κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε ότι στα υπάρχει στρατηγικό σχέδιο στα σκαριά για Βελβεντό, Σιάτιστα και Αμύνταιο σε σχέση με την παραγωγή οίνου.

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη

Μοιραστείτε την είδηση