Συμμετοχή Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα BlendedIntensiveProgram – BIP Erasmus+

2 Min Read

Φοιτητές των Τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές των προγραμμάτων Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Ηγεσία και Επικοινωνία στις Επιχειρήσεις και Οργανισμούςκαι Τραπεζική-Ασφαλιστική και Χρηματοοικονομική, συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Blended Intensive Program – BIP».

Στο  πρόγραμμα BIP έλαβαν μέρος πανεπιστήμια από την Αυστρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία και η θεματική “Social Economic Indicators” ξεκίνησε με διαδικτυακές συνεδρίες και ολοκληρώθηκε με φυσική παρουσία στο University of Applied Sciences Wiener Neustadt (UASWN) στην Αυστρία.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτής της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας, ενεργή ήταν η συμμετοχή των καθηγητών κ. Συμεών Καραφόλα και κ. Κωνσταντίνου Τσιώρα, ενώ στο διαδικτυακό σκέλος συμμετείχε επίσης ο καθηγητής κ. Ιωάννης Αντωνιάδης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο UASWN, οι φοιτητές παρακολούθησαν διαλέξεις, συμμετείχαν σε ομάδες εργασίας, εκπόνησαν θεματικές εκθέσεις και παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις, προσφέροντάς τους πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Επιπρόσθετα, τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων τμημάτων και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το UASWN, με προοπτική την ανάπτυξη μελλοντικών δράσεων και ανταλλαγών φοιτητών.

Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την τιμή να παραστούν στην τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ του UASWN και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (European Space Agency – ESA) για τη δημιουργία εργαστηρίου της ESA στο πανεπιστήμιο. Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Γενικό Διευθυντή της ESA, με τον οποίο οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν.

Μοιραστείτε την είδηση