Ανατέθηκε η μελέτη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Κοζάνης

2 Min Read

Ανατέθηκε από το ΤΕΕ, που είχε αναλάβει από την πλευρά της πολιτείας την ανάθεση σε μελετητές, η μελέτη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (το παλαιό ΓΠΣ) για όλο το Δήμο Κοζάνης, σύμφωνα με ανάρτηση του πρώην Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα.

Με την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου,   θα προκύψουν χρήσεις γης, σημεία ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων,  καθώς και επεκτάσεις του πολεοδομικού σχεδίου της πόλης και των  Κοινοτήτων, για όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Κοζάνης.

- Advertisement -

Σημειώνεται, ότι το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα καθορίσει τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την οργάνωση του δήμου για τις επόμενες δεκαετίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαλούτας «μια διαδικασία που ξεκίνησε μελετητικά πριν από 20 και περισσότερα χρόνια παίρνει το δρόμο της. Είναι σημαντικό ότι η μελέτη αφορά ΟΛΟ το Δήμο δεδομένου ότι τέτοιου επιπέδου Μελέτη έχει γίνει μόνον για την πόλη της Κοζάνης.

Την προηγούμενη δημοτική περίοδο κάναμε την επιλογή η μελέτη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου να εκπονηθεί με το ναό νομοθετικό πλαίσιο δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό εγκρίνεται με ΠΔ, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης της ΖΟΕ που έχει εγκριθεί επίσης με ΠΔ.

Υποχρέωση όλων των τοπικών φορέων, όσο και όπου εμπλέκονται, να συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της».

Μοιραστείτε την είδηση