Εξώδικο της ΔΕΗ στη ΔΕΥΑΚ για τα χρέη

1 Min Read

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα της τηλεθέρμανσης, με φόντο την συμφωνία-πακέτο, που ζητά η ΔΕΗ από τις Τηλεθερμάνσεις Κοζάνης- Εορδαίας και Αμυνταίου, προκειμένου να προχωρήσει στη νέα μονάδα ΣΗΘΥΑ, που θα τις τροφοδοτεί με θερμική ενέργεια. Η ΔΕΗ ζητά να υπάρχει συμφωνία στον τρόπο τιμολόγησης της θερμικής ενέργειας προς τη Διαδημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης αλλά να υπάρξει λύση και με τα σημερινά χρέη της ΔΕΤΗΠ (άνω των 100εκ. ευρώ) αλλά και της ΔΕΥΑΚ (16εκ.).

Όπως ενημερώθηκε χθες το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ η ΔΕΗ προχώρησε σε εξώδικο προς την επιχείρηση ζητώντας εντός 30 ημερών να υπάρχει αποπληρωμή του χρέους των 16εκ. ευρώ καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα καταγγείλει τη σύμβαση παροχής θερμικής ενέργειας και θα προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

- Advertisement -

Φυσικά η ΔΕΗ γνωρίζει πως η ΔΕΥΑΚ, όπως και η ΔΕΤΗΠ, είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στο αίτημα και θέλει να έχει το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση, που γίνεται για την τιμολόγηση της θερμικής ενέργειας από τη ΣΗΘΥΑ.

Να πούμε εδώ πως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είχε πέσει και η κάλυψη του χρέους από την κυβέρνηση, με δεδομένη πάντα τη συμφωνία για τη ΣΗΘΥΑ, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν ισχύει ακόμη.

Μοιραστείτε την είδηση