Η “Πορεία Δημιουργίας” για την υπόθεση του κ. Τσακνάκη και το “επεισοδιακό” Περιφερειακό Συμβούλιο

3 Min Read

Οι σκιές και τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν, μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Αμανατίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Τσακνάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με αναφορές του τελευταίου για «σπάσιμο» και ανάθεση έργου σε εργολάβο, σε επικοινωνία μαζί του, που ακούστηκε δημοσίως καθώς είχε ξεχάσει το μικρόφωνό του ανοιχτό, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος στις 15.10.24.

Παρά το αίτημα μας για πλήρη διαφάνεια και γνώση όλων των συναδέλφων στο Περιφερειακό Συμβούλιο και των πολιτών της ΠΕ Γρεβενών και της Δυτικής Μακεδονίας, να ακουστεί το ηχητικό αποδεικτικό της συνομιλίας του κ. Τσακνάκη,ως μέρος της εισήγησης μας επί του θέματος, από το ψηφιακό αρχείο του καναλιού της Περιφέρειας, διάρκειας περίπου δύο λεπτών, αυτό δεν επετράπη από τον πρόεδρο κ. Σαμαρά.

- Advertisement -

Είναι προφανής ο λόγος. Εξάλλου ο ίδιος ο Πρόεδρος είπε ότι η αναπαραγωγή του ηχητικού «δεν θα ενισχύσει το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου», αποδεχόμενος εν τοις πράγμασι ότι όσα ειπώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών υποβαθμίζουν το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Περιφερειακή Αρχή.

Το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με εισήγηση της αντιπολίτευσης, συγκεντρώνοντας τις απαραίτητες έντεκα υπογραφές για την υποχρεωτική εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη.

Το ζητούμενο ήταν να δοθούν οι οφειλόμενες διευκρινήσεις και απαντήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τους πολίτες των Γρεβενών και της Δυτικής Μακεδονίας, από την Περιφερειακή αρχή για το περιεχόμενο της συνομιλίας του κ. Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, αναφορικά για κατάτμηση ενταγμένου έργου με σκοπό να δοθεί ως προμήθεια στον συνομιλητή!!

Ιδιαίτερα δε, για την αναφορά του κ. Τσακνάκη, για σύμβαση του ιδίου μέσω πτυχίου τρίτου για να μην προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα και την οργή του κόσμου εναντίον του!!!

Το γεγονός αυτό που ως πρόθεση εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών και εκτέθηκε δημοσίως, αναδεικνύει την υπέρβαση της νομιμότητας σε παραβίαση του θεσμικού του ρόλου. 

Καμία όμως επαρκής και ικανοποιητική εξήγηση δεν δόθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε από τον ίδιο ούτε από τον κ. Αμανατίδη, ο οποίος τελικά και τον κάλυψε.

Αυτή είναι μία ακόμα ένδειξη του τρόπο άσκησης της διοίκησης από τον κ. Αμανατίδη, με την οποία διαφωνούμε απόλυτα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και μη αποδεχόμενοι την πρωτόγνωρη αυτή διολίσθηση στα αυτοδιοικητικά χρονικά της Δυτικής Μακεδονίας, που πλήττει το κύρος και εκθέτει τόσο το θεσμό της Περιφερειακής Διοίκησης όσο και του Περιφερειάρχη.

Αξίζει να αναφερθεί, η αποχώρηση με την έναρξη της συζήτησης του επίμαχου θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, της προέδρου της επιτροπής περιβάλλοντος κ. Φαρμάκη, κατά τη συνεδρίαση της οποίας έλαβε χώρα το περιστατικό της τηλεφωνικής συνομιλίας του κ. Τσακνάκη.

Μοιραστείτε την είδηση