Παράδοση είκοσι απινιδωτών σε φορείς και συλλόγους από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

2 Min Read

Στην παράδοση είκοσι απινιδωτών δημόσιας πρόσβασης προχώρησε την Πέμπτη, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενη σε εκκρεμή αιτήματα φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Αμανατίδη, και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής, Αναστάσιου Φούντογλου. Ο κ. Φούντογλου, με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ Κοζάνης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τη χρήση των απινιδωτών, τις υποχρεώσεις των κατόχων τους, καθώς και για τον προγραμματισμό μελλοντικών εκπαιδεύσεων πολιτών.

- Advertisement -

«Η προμήθεια αυτών των 20 απινιδωτών ολοκληρώνει το προηγούμενο πρόγραμμα των 120 απινιδωτών δημόσιας πρόσβασης και δίνει τη σκυτάλη σε ένα νέο πρόγραμμα που σχεδιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», δήλωσε ο κ. Φούντογλου. «Αυτό περιλαμβάνει την προμήθεια και διανομή άλλων 350 απινιδωτών, καθώς και την εκπαίδευση 3.500 πολιτών στις πρώτες βοήθειες και την απινίδωση. Σκοπός μας είναι να καταστήσουμε τη Δυτική Μακεδονία μία από τις πρώτες περιφέρειες της χώρας που θα ξεπεράσει το διεθνές πρότυπο ενός απινιδωτή ανά 1.000 κατοίκους, αναβαθμίζοντας έτσι τη δημόσια υγεία στην περιοχή».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ευχαρίστησε το ΕΚΑΒ για την πολύτιμη συνδρομή του στην εκδήλωση, καθώς και για τον διαρκή ρόλο του στην εκπαίδευση πολιτών.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης της υγείας στην περιοχή μέσω συνεργασιών με τους αρμόδιους φορείς. Επισήμανε επίσης την αξία των απινιδωτών, οι οποίοι εξασφαλίζουν πολύτιμο χρόνο μέχρι τη διακομιδή του ασθενούς στο νοσοκομείο και αποτελούν αναγκαία εργαλεία για την αναβάθμιση των πρώτων βοηθειών και την προστασία των πολιτών της Περιφέρειας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση