Κοζάνη: Ο μύθος του κρυμμένου θησαυρού ξεσήκωσε επίδοξους χρυσοθήρες από ολόκληρη τη χώρα

2 Min Read

Στο… κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στα βουνά της Κοζάνης και πιο συγκεκριμένα σε αυτά των Σερβίων έχουν επιδοθεί άτομα από το νομό αλλά και από διάφορα άλλα σημεία της χώρας. Έχοντας ως οδηγό τον αστικό μύθο ότι χρυσός από κατοίκους της περιοχής την περίοδο της Κατοχής κρύφτηκε στα βουνά, για να μην πέσει στα χέρια των Γερμανών κατακτητών, πολλά άτομα, «οπλισμένα» με διάφορα μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλου, «οργώνουν» τα βουνά, για να βρουν το θησαυρό και να πλουτίσουν.

Η αναζήτηση του χρυσού στο νομό Κοζάνης βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, όμως, όπως λέει στο ethnos.gr ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Κώστας Βύζας, από την περασμένη άνοιξη και μετά το φαινόμενο έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

- Advertisement -

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν εκδοθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την αρχαιολογική υπηρεσία και άλλους φορείς τουλάχιστον 14 άδειες εκσκαφής στα βουνά για αναζήτηση του θησαυρού και κατατίθενται ολοένα και περισσότερες αιτήσεις.

«Η αναζήτηση του χρυσού από διάφορους πολίτες στα βουνά και κυρίως σε αυτά της περιοχής των Σερβίων είναι πέρα για πέρα αληθινή ιστορία. Υπάρχει ένας αστικός μύθος στην περιοχή μας ότι την περίοδο της Κατοχής πολλοί κάτοικοι της Κοζάνης, προκειμένου να μην πέσει ο χρυσός που είχαν στα χέρια των Γερμανών, τον έβαλαν σε ένα τζιπ αυτοκίνητο και τον έκρυψαν στα βουνά της περιοχής των Σερβίων. Ο ίδιος μύθος λέει ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τον πήραν από το αρχικό σημείο και τον έκρυψαν σε άλλη θέση. Αυτός ο θησαυρός δεν έχει βρεθεί ποτέ, οπότε ολοένα και περισσότερο ανοίγει η όρεξη των επίδοξων χρυσοθήρων», λέει στο ethnos.gr ο κ. Βύζας.

H συνέχεια εδώ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση