Μέχρι τέλος του έτους ο ανάδοχος για τα εργα υποδομής του νέου οικισμού Ποντοκώμης

2 Min Read

Προχωρούν οι διαδικασίες για τα έργα υποδομής στο νέο οικισμό Ποντοκώμης που θα χτιστεί στην περιοχή της ΖΕΠ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας εγκρίθηκαν οι μελέτες και οι  όροι δημοπράτησης για τη “σκάφη” του οικισμού  και στη συνέχεια θα βγει στον “αέρα” η δημοπρασία με το  Δήμαρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη να υποστηρίζει πως αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχει ανάδοχος.

“Σήμερα κάνουμε ένα διαδικαστικό βήμα, που όμως είναι πολύ σημαντικό για την υλοποίηση των έργων υποδομής το οποίο συμβαδίζει με την κατάθεση από πλευράς ΔΕΗ του συνόλου του ποσού των αποζημιώσεων τόσο για τις ιδιωτικές ιδιοκτησίες όσο και για τις δημοτικές ιδιοκτησίες” ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης.

- Advertisement -

“Στόχος όλων μας των ενεργειών είναι να αποκτήσει οι οικισμός συνεκτικότητα και να μην γίνει όπως έγινε στον Κλείτο” ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Δεσποτίδης.

Η πρώτη φάση των έργων θα χρηματοδοτηθεί από χρήματα του τοπικού πόρου και η συνέχεια από τα χρήματα των αποζημιώσεων.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας έκανε λόγο για υπερβολική αισιοδοξία από πλευράς δημοτικής αρχής.  Ο κ. Μαλούτας τόνισε πως “το στοίχημα για τους κατοίκους της Ποντοκώμης να χτίσουν μόλις πάρουν τα χρήματα χάθηκε”.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση