Θεία Λειτουργία και επίσημη δοξολογία παρουσία αρχών και φορέων της Δυτικής Μακεδονίας
Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Δευτέρα η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη της, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, ο οποίος τιμάται ως προστάτης και συμπαραστάτης του Σώματος, αλλά ταυτόχρονα και διαχρονικό πρότυπο συνέπειας, ευθύνης, ήθους, πηγή άντλησης δύναμης και θάρρους.




Στην Κοζάνη, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου. Ακολούθησε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου.





Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σπανούδης, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης, ο βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Παρασκευάς Κουκουλόπουλος, ο Δήμαρχος Κοζάνης Ιωάννης Κοκκαλιάρης, η πρώην βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου, ο Διοικητής της 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού ταξίαρχος Αναστάσιος Βασιλείου και ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας αρχιπύραρχος Ιωάννης Αμανατίδης.
Παρόντες ήταν επίσης υπηρεσιακοί, πολιτικοί και θεσμικοί εκπρόσωποι, εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και πολίτες της περιοχής. Μετά το πέρας της δοξολογίας πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Κοζάνης, όπου προβλήθηκε σύντομο βίντεο με το έργο των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, με τη συμμετοχή θρησκευτικών και πολιτικών αρχών, εκπροσώπων φορέων και πολιτών.





