Από την Κοζάνη ξεκίνησε ο προσυνεδριακός διάλογος της Δημοκρατικής Ευθύνης

2 Min Read

Στην Κοζάνη  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, η 1η Προσυνεδριακή Διαδικασία της  Δημοκρατικής Ευθύνης με θεματική  «Δημόσια Διοίκηση-Σύγχρονο Κράτος»,  με ομιλητή τον πρώην  υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο.  Η νέα πολιτική κίνηση οδεύει προς το ιδρυτικό συνέδριο της,   το οποίο καθορίστηκε για τα τέλη Μαρτίου 2017.

Για το νέο σχηματισμό ο Αλέκος Παπαδόπουλος δήλωσε πως «Μπροστά θα είναι άνθρωποι της εποχής και όχι απομεινάρια του παρελθόντος. Το πνεύμα που καθοδηγεί τη νέα γενιά, η οποία μαστίζεται από την ανεργία, είναι ένας επαναστατικός ορθολογισμός, που συνίσταται στην αυτογνωσία και την αυτοσυνειδησία, ως προϋποθέσεις για ένα πρόγραμμα ανηλεών μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα αποτελέσει οδηγό για το μέλλον.

Επίσης, θα οδηγήσει σε αντίδραση και πόλεμο εναντίον όσων θέλουν να διατηρήσουν τα σημερινά κατεστημένα συμφέροντα, που βρίσκονται σε όλο το εύρος της ελίτ της χώρας, οικονομικής, πολιτικής, επιστημονικής, κοινωνικής, οι οποίοι και θα πρέπει να βρεθούν έξω από τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων για το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονών μας.

Οι εχθροί στην εποχή μας δεν είναι σχηματοποιημένοι σε αριστερά και δεξιά μόνο, αλλά και σε αυτόν τον οριζόντιο εσμό, ο οποίος εκμεταλλεύεται το κράτος προς όφελος του εαυτού τους και των συντεχνιών τους. Εχθροί είναι όλοι όσοι απομυζούν το κράτος μέσα από τις δημόσιες συμβάσεις, για τις οποίες έχουμε στο πρόγραμμά μας ριζοσπαστική πρόταση. Γι’ αυτό δεν είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με τα αυτά τα απομεινάρια του παρελθόντος αλλά μόνο με ανθρώπους της εποχής.

Με Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες παλεύουμε και δεν έχουμε οικονομικά μέσα. Έχουμε όμως μαχητές, οι οποίοι πιστεύουν στον επαναστατικό ορθολογισμό και εμφορούνται από την πολιτική ποιότητα, την οποία πρωτίστως επιδιώκουμε, όπως άλλωστε βλέπετε στο πρόγραμμά μας, στη σελίδα μας, στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σας καλώ όλους σε επαναστατική συστράτευση».

Να σημειώσουμε πως στοδιευρυμένο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Ευθύνης συμμετέχει από την Κοζάνη ο Γιάννης Μητλιάγκας, σύμβουλος επιχειρήσεων.

 

Μοιραστείτε την είδηση