Φορητές ράμπες προσβασιμότητας σε σχολεία της Κοζάνης

2 Min Read

Η πρωτοβουλία «Ράμπες Αλληλεγγύης» της GO Alive ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών

Στην τοποθέτηση φορητών ραμπών προσβασιμότητας σε σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης προχώρησε η ομάδα νέων της GO Alive, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ράμπες Αλληλεγγύης», με τη στήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της προσβασιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής ατόμων με αναπηρία στην εκπαιδευτική και κοινωνική ζωή, μέσα από πρακτικές παρεμβάσεις σε σχολεία της περιοχής.

Όπως επισημαίνεται, οι φορητές ράμπες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο εντός των σχολικών μονάδων όσο και σε εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως εκπαιδευτικές εκδρομές και δράσεις στην κοινότητα, διευκολύνοντας τη μετακίνηση μαθητών, εκπαιδευτικών και επισκεπτών. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η ισότιμη πρόσβαση και η συμμετοχή όλων σε κάθε περιβάλλον.

Οι ράμπες διαθέτουν αντιολισθητικές επιφάνειες, παραδόθηκαν με τις θήκες μεταφοράς τους και συνοδεύονται από τα προβλεπόμενα εγχειρίδια και εγγυήσεις.

Παράλληλα, το πρόγραμμα συνοδεύεται από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, με στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας συμπερίληψης, συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ενεργά νέοι εθελοντές, οι οποίοι, μέσα από τη δράση, αποκτούν εμπειρίες και δεξιότητες συνεργασίας, υπευθυνότητας και κοινωνικής προσφοράς.

Ράμπες τοποθετήθηκαν σε σχολικές μονάδες σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Σέρβια, Σιάτιστα, Τσοτύλι, Αιανή, Κρόκο, Εράτυρα, Ξηρολίμνη, Αναρράχη και Κοίλα, καλύπτοντας γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ και δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Το έργο υλοποιείται από τον οργανισμό νεολαίας GO Alive και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, με στόχο, όπως αναφέρεται, τη δημιουργία πιο προσβάσιμων και ανθρώπινων χώρων για όλους.

«Το έργο «Ράμπες Αλληλεγγύης» φιλοδοξεί να αφήσει ένα διαρκές κοινωνικό αποτύπωμα, ξεκινώντας από τα σχολεία και επεκτείνοντας σταδιακά το μήνυμα της προσβασιμότητας και της ισότητας σε ολόκληρη την τοπική κοινότητα» καταλήγουν στην ανακοίνωση τους.

Μοιραστείτε την είδηση