Διευκολύνσεις για τη μετακίνηση υπαλλήλων στη Δυτική Μακεδονία

2 Min Read

Δέσμευση Λιβάνιου για την πρόταση της Περιφέρειας και το Δημαρχείο Σερβίων

Την υιοθέτηση πρότασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη διευκόλυνση υπαλλήλων που υπηρετούν σε άλλες περιοχές και επιθυμούν να μετακινηθούν σε φορείς της Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε ο βουλευτής Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο. Στις επαφές του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τέθηκαν επίσης η πρόσθετη χρηματοδότηση για την ανέγερση του Δημαρχείου Σερβίων, ο προγραμματισμός προσλήψεων του 2027 και οι χρηματοδοτικές ανάγκες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του βουλευτή, ο Θοδωρής Λιβάνιος δεσμεύτηκε να υιοθετήσει την πρόταση της Περιφέρειας, η οποία αποσκοπεί στην περαιτέρω διευκόλυνση των μετακινήσεων υπαλλήλων προς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας.

Το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών συζητήθηκε και στη συνάντηση του Στάθη Κωνσταντινίδη με την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη. Η Υφυπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή για τις θέσεις που έχουν προβλεφθεί για την περιοχή στον προγραμματισμό προσλήψεων του 2027, ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει και κατ’ εξαίρεση αιτήματα, με βάση τις ανάγκες και τις υπάρχουσες δυνατότητες.

Σημαντικό μέρος της συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών αφορούσε και την ανέγερση του Δημαρχείου Σερβίων. Όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής, ο Θοδωρής Λιβάνιος δεσμεύτηκε για αύξηση της χρηματοδότησης του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη του.

Παράλληλα, ο Στάθης Κωνσταντινίδης έθεσε το ζήτημα της χρηματοδότησης ώριμων προτάσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να αναζητήσει διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την υλοποίησή τους.

Τέλος, ο βουλευτής ευχαρίστησε τον Θοδωρή Λιβάνιο για την ανταπόκρισή του στο αίτημα μη φορολόγησης των εξόδων παράστασης των προέδρων των κοινοτήτων. Κατά τις συναντήσεις τέθηκαν και άλλα θεσμικά και υπηρεσιακά ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία θα εξεταστούν από κοινού το επόμενο διάστημα.

Μοιραστείτε την είδηση