Άφησε την Αθήνα για να ζήσει στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών!

straboy
από straboy
2 Min Read
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων, που τα τελευταία χρόνια άφησαν τα μεγάλα αστικά κέντρα για να βρουν μια καλύτερη ζωή κοντά στη φύση. Ένας από αυτούς είναι και ο Ηλίας Ψαράς με καταγωγή από την Αθήνα, που τα τελευταία 7 χρόνια κατοικεί και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών.
“Η ζωή στο χωριό είναι πολύ διαφορετική από την Αθήνα γιατί για όλα πρέπει να κοπιάσεις πολύ περισσότερο” μας λέει προσθέτοντας πως “μερικές από αυτές τις δυσκολίες είναι οι εξής: Σε πολλές περιπτώσεις η διάρκεια της ημέρας  φαντάζει λίγη για να εκτελεστούν οι καθημερινές εργασίες, επίσης όλα τα προϊόντα έρχονται με βάρκες και έτσι οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι εξαιρετικά δύσκολες και ως εκ τούτου επικίνδυνες εξαιτίας του παγετού αφού αναγκαζόμαστε πολλές φορές να διασχίζουμε την παγωμένη λίμνη περπατώντας μιας και η γέφυρα έχει πάρει κλήση λόγω αυτών των δυσμενών συνθηκών. Ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει είναι η δυσκολία να γίνουν κάποιες απαραίτητες εργασίες συντήρησης κι αυτό λόγω έλλειψης μαστόρων στην περιοχή”.
Ο Ηλίας δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης προσφέροντας σπιτικές πίτες και κρεατικά δικής του παραγωγής κατά μεγάλο ποσοστό. “Εκτρέφουμε βουβάλια, βραχυκερατικές αγελάδες κοντόσωμες και τον ελληνικο άγριο χοίρο τον μαύρο, διαθέτουμε το δικό μας λαχανόκηπο και προσπαθούμε να προσφέρουμε υλικά πρώτης ποιότητας στους πελάτες μας.
Επίσης διαθέτουμε ξενώνα πάνω από το εστιατόριο και μπορεί όποιος θέλει να έρθει σε επαφή μας για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες στο site www.agiosahilios.gr”.
Μοιραστείτε την είδηση