Μ. Κουτσοσίμος: Αποκούμπι για όσους έχουν ανάγκη οι υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου Κοζάνης- Σε ενιαίο χώρο η στέγαση τους

3 Min Read

Σε ένα ενιαίο χώρο βρίσκονται από την  προηγούμενη εβδομάδα όλες οι  υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Κοζάνης  και συγκεκριμένα στο δημόσιο κτήριο  της Αργυροκάστρου 13.
Το νέο χώρο παρουσίασε ο  Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επχείρησης  Μανώλης Κουτσοσίμος και η Δ/ντρια  Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και  Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης  Ευαγγελία Μαστοροδήμου, παρουσία του  Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη.
«Από τη μέρα που αναλάβαμε ένα από τα  βασικά αιτήματα της Δ/νσης Πρόνοιας  ήταν το χωροτάξικο ζήτημα. Η Πρόνοια  ήταν διάσπαρτη σε 3-4 σημεία του Δήμου  κα αυτό είχε ως αποτέλεσμα να  δυσκολεύει τους εργαζόμενους στο  έργο τους. Ξεκινήσαμε τις προσπάθειες  μας και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη  θέση να ανακοινώσουμε πως η Κοινωνική  Πρόνοια του Δήμου, πηγάζει από ένα και  μόνο σήμειο, αυτό στην Αργυροκάστρου  13. Ο δημότης δεν θα πρέπει να τρέχει  δεξιά- αριστερά αλλά θα απευθύνεται  σε ένα σημείο, όπου θα εγκαταστάθεί σε  λίγο καιρό και το Κέντρο Κοινότητας»  ανέφερε ο κ. Κουτσοσίμος.
Επίσης υποστήριξε πως «η Πρόνοια  καταβάλλει μεγάλες προσπάθεια όλο  αυτό το διάστημα, μέσα από το  πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας,  την Κάρτα σίτισης, τα προνοιακά  επιδόματα, τις εκθέσεις κοινωνικών  λειτουργών που έχουν άμεση ανάγκη και  πολλά άλλα. Μέσα από τη συνεργασία κοινωφελούς και πρόνοιας θέλουμε να  σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους  πολίτες, που έχουν ανάγκη για ένα
αποκούμπι».
Από την πλευρά της η Δ/ντρια της  υπηρεσίας Ευαγγελία Μαστοροδήμου  υπογράμμισε πως «ήταν ένα πάγιο  αίτημα μας, από τη μέρα που έγινα Δ/ ντρια, να συστεγάσουμε όλες τις  υπηρεσίες. Πριν είχαμε υπηρεσίες στο  ΚΑΠΗ και στη Νομαρχία. Σήμερα οι  συμπολίτες μας μπορούν να βρουν και  τους κοινωνικούς λειτουργούς και τα  προνοιακά επιδόματα και ότι αφορά  στην κοινωνική πολιτική σε ένα χώρο».
Τέλος ο Δήμαρχος Κοζάνη  Λευτέρης  Ιωαννίδης ανέφερε πως «από την αρχή  ήταν για μας προτεραιότητα να  στεγαστεί όλη η υπηρεσία σε ένα  ενιαίο χώρο ώστε να αναβαθμιστούν οι  υπηρεσίες που παρέχουμε. Ήταν μια  δέσμευση, που είχαμε κάνει και  υλοποιείται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω  ιδιαίτερα τη Δ/ντρια και το προσωπικό,  γιατί χωρίς πολλές φανφάρες, όλα αυτά  τα χρόνια προσφέρουν ένα σπουδαίο  κοινωνικό έργο και συμπαραστέκονται  στους πολίτες. Παράλληλα να  ευχαριστήσω τον Μ. Κουτσοσίμο γιατί  με την δική του καταλυτική συμβολή  υλοποιείται η δέσμευση μας για  συστέγαση της υπηρεσίας. Τέλος να  ανακοινώσω πως σύντομα θα φέρουμε στο
Δημοτικό Συμβούλιο, το ζήτημα της  Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου».

Μοιραστείτε την είδηση