Πλούσια η κινηματογραφική εβδομάδα στο Ολύμπιον

4 Min Read

Προβάλλεται σε παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία τρόμου Rings:Σήμα Κινδύνου, ενώ για τρίτη και τελευταία εβδομάδα προβάλλεται το La La Land. Επίσης, προβάλλεται το ελληνικό αστυνομικό θρίλερ «Έτερος Εγώ» και η παιδική ταινία «Η μπαλαρίνα και ο εφευρέτης» μόνο το Σάββατο και την Κυριακή.

 

- Advertisement -

Rings: Σήμα κινδύνου 3

Μια νεαρή κοπέλα ανησυχεί για το αγόρι της που εξερευνά μια σκοτεινή υποκουλτούρα, η οποία έχει να κάνει με μια μυστηριώδη βιντεοκασέτα που λέγεται πως σκοτώνει, επτά ημέρες μετά, όποιον την παρακολουθεί. Θυσιάζεται για να σώσει το αγόρι της κι ανακαλύπτει κάτι τρομακτικό: υπάρχει “μια ταινία μέσα στην ταινία” που δεν την έχει δει ποτέ κανείς.

Έτερος Εγώ

Ένα αστυνομικό θρίλερ στο ύφος των ευρωπαϊκών ταινιών του είδους, με πυκνό μυστήριο, αινιγματική ατμόσφαιρα, συναρπαστικούς γρίφους, μαθηματικές αναφορές και πολλές ανατροπές είναι η δεύτερη ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια, στην οποία υπογράφει και το σενάριο. To ρόλο του κεντρικού εξιχνιαστή μιας σειράς αλληλένδετων δολοφονιών αναλαμβάνει ένας εκκεντρικός εγκληματολόγος, τον οποίο ενσαρκώνει ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, έχοντας στο πλευρό του ως μέντορα και αμέριστο υποστηρικτή, τον μοναδικό Δημήτρη Καταλειφό. Σε ρόλο-κλειδί για την επίλυση του μυστηρίου συναντάμε τον μεγάλο Γάλλο σταρ των «Άθικτων», Francois Cluzet, στην μοναδική μέχρι σήμερα εμφάνισή του σε ταινία ελληνικής παραγωγής.

Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, οι φίλιοι αριθμοί του Πυθαγόρα, κι ένας καθηγητής μαθηματικών (Francois Cluzet). Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;

La La Land

Ένας κινηματογραφικός έρωτας. Ένας φόρος τιμής στα μιούζικαλ της δεκαετίας του 1950 και του 1960. Μία ταινία – αναφορά στον ίδιο τον κόσμο του σινεμά. Το «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ έχει σαρώσει στις υποψηφιότητες και στις βραβεύσεις ενώσεων κριτικών και επαγγελματιών του σινεμά και αναμένεται να κάνει το ίδιο με τα Όσκαρ.

Όπως το «The Artist» πριν από μερικά χρόνια, έτσι και το «La La Land» είναι μία από τις ταινίες που αγαπά το Χόλιγουντ: μία ταινία για τον κόσμο του θεάματος, μία ταινία με έντονα χρώματα, με χορό, με μουσική και τραγούδι, μια ταινία με ένα λαμπερό πρωταγωνιστικό ζευγάρι, μία ταινία για το Λος Άντζελες.

Η ταινία ξεκινάει από μία συνάντηση του Σεμπάστιαν με τη Μία στη λεωφόρο του Λος Άντζελες. Εκείνη θέλει να καταφέρει να πάει σε μία μόνο οντισιόν και εκείνος -πιανίστας της τζαζ στο επάγγελμα- επιθυμεί να συστήσει στον κόσμο την τζαζ.

To «La La Land» είναι, επίσης, μια ταινία για τα όνειρα. Για τα όνειρα δύο νέων ανθρώπων που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα εν μέσω της απόρριψης και των δυσκολιών.

Με τους Ράϊαν Γκόσλινγκ και Έμα Στόουν

 

Η μπαλαρίνα και ο εφευρέτης

 

Παρίσι, 1884. Το μόνο που ονειρεύεται η 11χρονη ορφανή Φελισί είναι να γίνει μπαλαρίνα. Έτσι, φεύγει για να κυνηγήσει το μεγάλο της πάθος στο Παρίσι. Μη έχοντας τίποτα να χάσει, «δανείζεται» την ταυτότητα ενός κακομαθημένου πλουσιόπαιδου και γράφεται στη Σχολή Μπαλέτου της Όπερας, όπου γνωρίζει τον χαρισματικό Βίκτορ, που θα γίνει ο καλύτερός της φίλος. Θα καταφέρει να κάνει το όνειρο να κρατήσει για πάντα;

Μοιραστείτε την είδηση