Η Ομογένεια της Ευρείας Περιοχής Μόντρεαλ-Λαβάλ Κεμπέκ, Καναδά, Εορτάζει τις Εθνικές μας Επετείους ! Tου Δημητρίου Ι. Γιαντσούλη

2 Min Read

Με σημαντική συμμετοχή των συμπατριωτών μας της οργανωμένης παροικίας μας, ως και πολλών επισήμων και καλεσμένων, γιορτάστηκαν με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016, οι εθνικές επέτειοι «28ης Οκτωβρίου 1940-2016» & «26ης Οκτωβρίου 1912-2016-Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας μας», στον ειδικά στολισμένο Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου Μόντρεαλ [ανωτέρω φωτογραφία], παρουσία αντιπροσωπειών και των 3-γλωσσων Ελληνικών Σχολείων, ως και της Συμπληρωματικής Ελληνικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

Κατωτέρω η επιστολή-πρόσκληση που απηύθηνε η Διοίκηση της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά, όπου περιλαμβάνονται οι εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο θαυμάσια σημαιοστολισμένο Ι. Ναό, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου μας Καναδά & Μητροπολίτη Τορόντο της Ελληνο-Ορθοδόξου Εκκλησίας, κ.κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ, βοηθούμενου από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι.Ν., Αιδεσιμολογιότατο π. Π. Σαλατέλη. Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Οττάβα, Γεώργιος Λ. Μαρκαντονάτος, ο Γενικός Πρόξενος στην πόλη μας, Εντιμ. Νικόλας Σιγάλας, η Εντιμ. Ερίτιμος Μαίρη Ντέρος-Αντιδήμαρχος του Μόντρεαλ, ο οικοδεσπότης των εορτασμών, Εντιμ. Νικόλας Παγώνης-Πρόεδρος της ΕΚΜΜ, κ.ά.

- Advertisement -

Με μεγάλη επιτυχία επίσης, τη θεία λειτουργία, ακολούθησε στη αίθουσα δεξιώσεων του Κέντρου της ΕΚΜΜ, το καθιερωμένο ετήσιο γεύμα, όπου έγιναν και οι σχετικές ομιλίες για τις Εθνικές Εορτές μας, από τους ανωτέρω παρισταμένους επισήμους, ενώ η παιδική χορωδία των σχολείων μας, με επικεφαλείς τους διακεκριμένους δασκάλους μουσικής και χοροδούς-τενόρους, τον Δημήτρη Ηλία και την Ερίτιμος Μαρία Διαμαντή, παρουσίασε ένα υψηλής ποιότητος πρόγραμμα.

Μοιραστείτε την είδηση