Με αφορμή την εθνική μας επέτειο, του Τσιομπάνου Γιάννη

3 Min Read

(Αριθμός τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν σχέση με διάφορες ιδεολογίες. Ο ισλαμισμός έχει σχεδόν την απόλυτη κυριαρχία. Πηγή wikipedia).

Άλλος ένας εορτασμός της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης από τον οθωμανικό ζυγό πέρασε στο παρελθόν. 400 χρόνια σκλαβιάς μετρά η Νότια Ελλάδα, 500 η Βόρεια. Λίγοι λαοί στην παγκόσμια ιστορία έμειναν τόσα χρόνια υπόδουλοι. Αν σ’ αυτούς τους αιώνες αποικιοκρατίας προσθέσουμε και ως μαύρες στιγμές τη Γενοκτονία των Ποντίων, τη Μικρασιατική Καταστροφή και την κατοχή της Κύπρου, τότε μετράμε διαρκώς απώλειες από τους Τούρκους.

Κι όμως: Κανένας μας δεν σκέφτηκε να πάει να ζωστεί με εκρηκτικά για να σκάσει ως ανθρώπινη βόμβα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, ας πούμε. Αυτό για τους υπερασπιστές της θεώρησης ότι η Δύση θερίζει θύελλες γιατί έσπειρε ανέμους. Το χέρι, αγαπητοί φίλοι και φίλες της παραπάνω θεωρίας, δεν στο οπλίζει ο πριν από αιώνες αποικιοκράτης σου αλλά ο θρησκευτικός φανατισμός και οι καθοδηγητές του. Και οι άνθρωποι αυτοί που ζώνονται με εκρηκτικά, βαθιά δηλητηριασμένοι από κηρύγματα μίσους, δεν το κάνουν γιατί η Δύση λειτούργησε κάποια περίοδο αποικιοκρατικά.
Δοκιμάστε να πείτε σε κάποιον Έλληνα φαντασιόπληκτο εθνικιστή, ο οποίος “κοσμεί” το δωμάτιό του με κορώνες του τύπου “να πάρουμε την Πόλη”, να ζωστεί με εκρηκτικά και να σκάσει στο μετρό ή το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. -Τρελός είσαι; θα σου πει. Ούτε έναν δεν θα βρείτε να το κάνει, γιατί, έστω και αμυδρά, κάπως έχει μπολιαστεί από τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό ή, ακόμα καλύτερα, γιατί πολύ απλά έχει καταλάβει το πόσο σημαντικό πράμα είναι η ζωή και τι ανέσεις προσφέρει να ζεις στο δυτικό πολιτισμό. Και πίσω από φράσεις του τύπου “πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι”, να ξέρετε ότι αυτό που υπάρχει είναι ο διακαής πόθος ενός συγκεκριμένου τύπου Νεοέλληνα, ο οποίος θέλει πολύ απλά να ξαναγίνουμε δυνατοί. Ούτε βόμβες βάζει με το νου του, ούτε μαχαιρώματα. Θέλει να ξαναστήσουμε μια νέα οικονομική αυτοκρατορία μέσα στα δικά μας σύνορα, δίχως πολέμους κι εκρηκτικά. Αυτός είναι ο συμβολισμός του.

Για μας τους υπόλοιπους το χρέος μας είναι να του δείξουμε το σωστό δρόμο γι’ αυτό, μακριά από κακόγουστες εθνικιστικές κορώνες. Χρόνια Πολλά σε όλους σας

Μοιραστείτε την είδηση