Λειτούργησα με όρους καθήκοντος και όχι ευθυνοφοβίας λέει ο Γ. Δακής για την σε βάρος του απόφαση

1 Min Read

«H πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει λάσπη στον ανεμιστήρα για να προσβάλλει και να θίξει συνειδήσεις δεν με αγγίζει. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός» ήταν τα λόγια του Γιώργου Δακή, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για το θέμα των παράτυπων τοποθετήσεων προϊσταμένων το 2011.
Αιτιολογώντας τη συγκεκριμένη επιλογή του, ο Γιώργος Δακής τόνισε ότι «το Γενάρη του 2011, όταν προσπαθούσαμε να κάνουμε τον οργανισμό, σύμφωνα με το νέο «Καλλικράτη», δεν υπήρχαν όλες οι προβλεπόμενες ειδικότητες. Από τους 100 προϊσταμένους που επελέγησαν, υπήρχαν κι αυτοί που έπρεπε να τοποθετηθούν και να καλύψουν ανάγκες, όπως οι κοινωνικές (επιδόματα πρόνοιας κλπ). Δεν υπήρξε παράκαμψη κανενός υπαλλήλου. Οι συγκεκριμένες τοποθετήθηκαν εκεί που δεν υπήρχε τέτοια ειδικότητα για λόγους εύρυθμης λειτουργίας».
Ο κ. Δακής επανέλαβε ότι λειτούργησε με όρους καθήκοντος και όχι ευθυνοφοβίας, μείζον ζήτημα, όπως το χαρακτήρισε για όσους έχουν θέσεις ευθύνης, ενώ αναφέρθηκε και στην ομόφωνη αθώωσή του από τρεις εφέτες από το πειθαρχικό που προηγήθηκε.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -

Δείτε στο βίντεο του www.kozani.tv τη δήλωση του κ. Δακή:

Μοιραστείτε την είδηση