Στόχευσε ψηλότερα για να φτάσεις ψηλά

2 Min Read

«Να μην αφήσεις κανέναν να σου πει ότι δεν μπορείς να φτάσεις εκεί που θέλεις» είπε η Αντιπρύτανης του ΑΠΘ σ’ έναν πιτσιρικά που παρακολουθούσε την τελετή ορκωμοσίας αγαπημένου του προσώπου.
Νομίζω ότι σε τελική ανάλυση αυτή είναι και η βασικότερη συμβουλή για όλους μας. Να κοιτάζουμε εκεί που θέλουμε να πάμε και να μην αφήνουμε το ποτάμι της ζωής να μας παρασύρει. Όσο μπορούμε…
Με αφορμή μια σημαντική προσωπική επαγγελματική στιγμή, σε ένα μικρό flash back, σκέφτομαι πόση σημασία έχει να πιστεύεις σε κάτι και οι γύρω σου σε σένα.
Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη, ένας συνδυασμός πίστης, αισιοδοξίας, φιλοδοξίας και δύναμης. Ακόμα κι όταν μοιάζει να βρίσκεσαι μακριά απο το στόχο ή να ακολουθείς διαδρομές παράλληλες, ενίοτε και κυκλικές, σημασία έχει να κρατάς στο μυαλό σου το που θέλεις να φτάσεις.
Η προσπάθεια σε συνδυασμό με την καλή συγκυρία μπορεί να συμβάλλει ώστε να πετύχεις το στόχο που έχεις θέσει. Όσο πιο ψηλά βρίσκεται ο στόχος, τόσο μεγαλύτερη είναι η προσπάθεια, αλλά και η δικαίωση.
Και για το τέλος. Μην αφήσεις κανέναν να σε αποθαρρύνει ή να σε πείσει ότι δεν μπορείς. Εσύ ξέρεις καλύτερα τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου και στο κάτω-κάτω αν δεν το προσπαθήσεις, πότε δεν θα μάθεις για το τι είσαι ικανός/ή.

Ιωάννα
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση