Τα προγνωστικά για το Final 4 του κυπέλλου χάντμπολ γυναικών, που θα διεξαχθεί στη Λευκόβρυση

2 Min Read

Με την ευχή να γίνουν ανταγωνιστικά παιχνίδια, σε αντίθεση με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, διεξάγεται αύριο και το Σάββατο (23-24 Φεβρουαρίου) το 16ο final-4 του κυπέλλου χάντμπολ γυναικών, στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης στην Κοζάνη. Στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, που είχε φιλοξενήσει και το παρθενικό final-4 του θεσμού, το 1999, θα βρεθούν η κάτοχος του τροπαίου Νέα Ιωνία, η πολυνίκης του θεσμού Αναγέννηση Αρτας, ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος ΠΑΟΚ και ο Φίλιππος Βέροιας, που επιστρέφει σε final-4 μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.

ΠΑΟΚ και Νέα Ιωνία έχουν αποδείξει ότι απέχουν πολύ σε δυναμικότητα από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και λογικά θα δώσουν ραντεβού στον τελικό του Σαββάτου, για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία. Η μοναδική εξαίρεση ήταν πέρυσι, όταν η κληρωτίδα έφερε τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στην Α΄ φάση, με το αθηναϊκό συγκρότημα να προκρίνεται και να φτάνει δια… περιπάτου στην κατάκτηση του τίτλου, συντρίβοντας στο final-4 το Πανόραμα με 38-15 και την Αναγέννηση Αρτας με 37-17. Στους αυριανούς ημιτελικούς, ο ΟΦΝΙ θα αντιμετωπίσει τον Φίλιππο Βέροιας και ο «Δικέφαλος του Βορρά» την Αναγέννηση Αρτας, με τα δύο αουτσάιντερ να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να προβάλλουν αντίσταση και να διεκδικήσουν όποιες πιθανότητες τους αναλογούν.

Τα προγνωστικά, πάντως, φέρνουν Νέα Ιωνία και ΠΑΟΚ αντιμέτωπους στον τελικό, για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις οι νίκες ήταν μοιρασμένες: η αθηναϊκή ομάδα είχε επικρατήσει μέσα στην Πυλαία 24-19 το 2015, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ρεβάνς ένα χρόνο αργότερα, στη γειτονική Μίκρα, όπου νίκησε 32-31. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει επικρατήσει και στις δύο φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην Α1, 26-20 στη Θεσσαλονίκη και 26-25 στην Αθήνα, μόλις την περασμένη εβδομάδα (17/2). Απαντες όμως συμφωνούν ότι ένας πιθανός τελικός κυπέλλου μεταξύ τους θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και τα προγνωστικά είναι παρακινδυνευμένα.

Γ.Δ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε την είδηση